Iată câteva mari structuri, destinate a fi finalizate în 2021:
Gigafactory Berlin – un uriaş parc industrial aflat sub egida Tesla, Inc., cu suprafaţa echivalentă cu cea 420 terenuri de fotbal şi situat la Grünheide, la 30 km de Berlin. Început în 2020, proiectul, care reprezintă cea mai avansată unitate de fabricare a vehiculelor electrice (realizare acumulatori şi asamblare Tesla Model Y), costă 4,8 miliarde dolari şi va intra în funcţiune la sfârşitul anului 2021. Se estimează că acest spaţiu industrial va crea peste 12.000 de locuri de muncă.

Stadionul Lusail Iconic – noul spaţiu, din Qatar, care va găzdui finala Campionatului Mondial de Fotbal 2022. Se speră că lucrările, începute în 2017, se vor finaliza în septembrie 2021. Va avea o capacitate de 80.000 de locuri (fiind al cincilea din lume) şi va costa 767 de milioane de dolari, pentru lucrări fiind angajaţi circa 26.000 de persoane. După încheierea campionatului, stadionul, devenit inutil, va fi un spaţiu urban de interes public, dotat cu şcoli, spitale, spaţii comerciale, spaţii sportive.

Blocul-turn Steinway – un zgârie-nori rezidenţial (numit şi 111 West 57th Street) situat în mijlocul cartierului Manhattan, un proiect de două miliarde de dolari, iniţiat în 2014 şi care urmează a fi finalizat la sfârşitul anului 2021. Va fi cel mai subţire zgârie-nori din lume, cu 438 m înălţime fiind a treia cea mai înaltă structură din SUA.
MOSE, Veneţia – proiect destinat să reducă intensitatea inundaţiilor (pe care încălzirea globală le-a amplificat) care ameninţă oraşul lagunelor. Lucrările, care constau în 58 de porţi uriaşe basculante, au început în 2003 şi vor costa 6,6 miliarde de dolari, cu finalizarea la sfârşitul lui 2021.
West Side Place – complex de zgârie-nori din Melbourne, care constă în patru clădiri de tip rezidenţial şi hotel, având un preţ de realizare de peste 770 de milioane de dolari, cel mai înalt edificiu fiind, ca înălţime (270 m), a treia clădire din Melbourne şi a patra din Australia. Pe lângă cele peste 2.000 de apartamente, complexul rezidenţial se va bucura şi de spaţii comerciale generoase, o mulţime de parcuri şi grădini cu flori.
Ain Dubai – roată panoramică gigantică situată pe insula artificială Bluewaters din Dubai Marina. Având un diametru de 250m, este cea mai mare roată de observare din lume, cea mai cunoscută fiind Roata din Londra (“Ochiul Londrei“). Preţul proiectului este estimat la 1,6 miliarde de dolari. De la această înălţime putem vedea alte mari edificii ca: hotelul Burj al-Arab, arhipelagul artificial Palm Jumeirah şi celebrul zgârie-nori Burj Khalifa.

Grand Egyptian Museum – cel mai mare muzeu arheologic din lume, care se află în construcţie în Giza, Egipt. Costul estimat este de 795 de milioane de dolari. Va găzdui 100.000 de artefacte din Egiptul Antic, din care peste 5.000 aparţinând mormântului lui Tutankhamon, pentru prima dată expuse publicului. Muzeul are forma unui triunghi deformat, feţele nordice şi sudice fiind îndreptate către Piramida lui Kephren şi cea a lui Mykerinos.
DJI – parc industrial pentru manufacturarea dronelor, aflat la sud-vest de Shenzhen, a cărui construcţie a început în 2016. Designul este ultramodern, cu o serie de console care dau impresia că plutesc. Cel mai înalt edificiu este un bloc-turn înalt de 212 m. Acesta este unit printr-o punte transparentă de un alt turn de 194 m, care este blocul administrativ. Sunt amenajate numeroase spaţii verzi, multe din acestea fiind situate la înălţime.
One Za’abeel – unul din ultimele proiecte arhitectonice ale Dubaiului, care constă în special din două turnuri înalte de 304 m şi respectiv 241 m, având un cost de 923 de milioane de dolari. Cele două edificii sunt unite printr-o uriaşă pasarelă (cea mai mare din lume), situată la peste 100 m înălţime. Construcţia primului bloc-turn a început în 2016, fiind programat pentru finalizare în 2021. Dotat cu o multitudine de restaurante şi spaţii de divertisment, situat în centrul Dubaiului, One Za’abeel oferă o perspectivă impresionantă a regiunii aflată în plină prosperitate.
Metroul din Riad – parte componentă a marilor proiecte de infrastructură din Arabia Saudită, la care se adaugă şi o reţea de autobuze şi alte mijloace de transport care vor tranzita marele oraş, despre care se preconizează că va avea 8 milioane de locuitori în 2030. Proiectul, început în 2014, este estimat la 22,5 miliarde de dolari, va crea 15.000 de locuri de muncă şi constă în 85 de staţii de metrou, care se întind pe o reţea de 176 km. Pentru comparaţie, metroul new-yorkez are 472 de staţii şi o lungime a căii de 368 km.