Referendumul Lăcustelor Negre şi al Ciumei Roşii


Motto: Orice referendum are o parte slabă: nu poporul alege ce să fie întrebat şi când să fie întrebat.


Cuprins

1. Introducere
2. Protagoniştii
3. Ipocrizie
4. Întrebarea de pe buletinul de vot
5. Motive pentru care Referendumul este inutil
6. Întrebări
7. Concluzii
8. În loc de încheiere
9. Alte articole

Imagine de la un alt referendum anti-progresist (1923, Portland, Maine). Au votat doar conservatorii. Detalii în Ku Klux Klan in Maine.

 


 

1. Introducere
(Înapoi la Cuprins)

Pe 6 şi 7 octombrie 2018 are loc Referendumul de modificare a articolului 48 din Constituția României.

Primul paragraf al acestuia prevedea:

Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Anumite cercuri, în special cele de tip conservator, susţin că expresia ”între soţi” lasă loc liber relaţiilor homosexuale.

Coaliția pentru Familie a iniţiat un demers prin care a strâns trei milioane de semnături în favoarea înlocuirii exprimării „soți” cu „un bărbat și o femeie”:
3 milioane de semnături pentru schimbarea definiției căsătoriei din Constituție.

Mihai Gheorghiu, liderul Coaliţiei CpF, aflat într-un delir mistic (vezi videoclipul din minutul 16:30):


Condiţiile validării Referendumului:

30%
25%
din totalul alegătorilor să participe la vot din totalul alegătorilor să voteze DA sau NU


2. Protagoniştii
(Înapoi la Cuprins)

Lăcustele Negre

Fotografia postată de Nicolae Coman.

Lăcustele Negre reprezintă o formă supremă a nesimţirii şi lăcomiei umane.

În ţara în care răsar biserici pe orice petic de spaţiu verde, iar Biserica primeşte bani de la buget şi se amestecă în treburi politice, Lăcustele Negre se manifestă prin obsesia patologică faţă de minorităţile sexuale.

Remarcaţi discuţiile în particular dintre lăcustele negre, un amestec de ”bagabonţeală” de stradă şi cinism:

Video: Marşul ipocriziei.

Religia doar aparent promovează moralitatea, în realitatea scoate ce este mai rău din om. Nu trebuie decât să vă uitați – neutru și obiectiv, fără părtinire (dacă puteți) – la sarabanda urii promovată de adepții cultelor din România, ortodocși și neoprotestanți deopotrivă. Nicicând nu a mai fost așa ceva în România. Ura pe care o declașșează religia în mintea unui om e înspăimântătoare. Eu n-am auzit de ”Războaiele ateiste”, sau ”Masacre în numele ateismului” dar în numele religiei este suficient să ne gândim la cruciade, Inchiziţie, Jihad şi alte războaie ”sfinte”.

Alt documentar privind afacerile necurate ale Bisericii Ortodoxe în videoclipul de mai jos:

Poligamia, sclavia sexuală, incestul şi violul sunt acceptate de Iisus, vezi Matei 22:23-32, (deci Noul Testament!):

23. În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, şi L-au întrebat,
24. Zicând: Învăţătorule, Moise a zis: Dacă cineva moare neavând copii, fratele lui să ia de soţie pe cea văduvă şi să ridice urmaşi fratelui său.
25. Deci erau, la noi, şapte fraţi; şi cel dintâi s-a însurat şi a murit şi, neavând urmaş, a lăsat pe femeia sa fratelui său.
26. Asemenea şi al doilea şi al treilea, până la al şaptelea.
27. În urma tuturor a murit şi femeia.
28. La înviere, deci, a cărui dintre cei şapte va fi femeia? Căci toţi au avut-o de soţie.
29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
30. Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.
31. Iar despre învierea morţilor, au n-aţi citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. “Eu sunt Dumnezeul lui Avraam şi Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov”? Nu este Dumnezeul morţilor, ci al viilor.”

Iar Avraam a avut de soţii pe Sara, Hagar şi Chetura.
Sara era stearpă, aşa că i-o dat pe sclava Hagar să-i facă urmaşi.
Iar Iacov avea drept soaţe pe Rahela şi Lea.
Iar copii au făcut inclusiv cu sclavele lor, violându-le.
Primul născut al lui Iacov, Ruben, face copii cu sclava Bilha, violată mai înainte de Iacov, cu care şi făcuse copii.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=22&id=55

Conform dumnezeilor avraamici eşti dator să ucizi orice necredincios, sunt zeci de locuri unde ţi se repetă asta, iar în Psalmul 136, 8-9, ţi se spune că trebuie să ucizi şi pruncii necredincioşilor:
„Fiica Babilonului, ticăloasă! Fericit este cel ce-ţi va răsplăti ţie fapta ta pe care ai făcut-o nouă. Fericit este cel ce va apuca şi va lovi pruncii tăi de piatră”

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=136


Se pare că Biserica Evanghelică este printre puţinele culte religioase care se opun Referendumului:
Biserica Evanghelică: Un referendum iniţiat de o putere dictatorială nu poate fi susţinut.

Tema referendumului nu a pornit de la BOR, ci de la bisericile neoprotestante. Tot ele au împins pe agenda politică singura lege care limiteaza avortul, prin PDL, în 2012. BOR a avut o politica moderată: a acceptat abrogarea art 200, nu a pus avortul pe agenda politică, nici politicile de ”gender” în discuţie. Au făcut-o diverşi preoţi şi călugări, dar nu BOR, ca instituţie.

 BOR s-a găsit confruntată cu ascensiunea unui discurs radical religios pe linie neoprotestantă care a dobândit în timp și un aliat politic-PNL- și a făcut exact eroarea pe care o fac conservatorii moderați în politică : a intrat în joc. BOR putea să continue politica moderată, dar socială care să răspundă creșterii inegalităților, frustrărilor provocate de tranziția economică și fricilor de schimbarea adusă de modernitate. A preferat însă să se îmbogăţească, considerând, probabil, că doar așa își va consolida poziția de putere. Și ceea ce nu a făcut BOR, au făcut bisericile neoprotestante, care au convertit comunitățile vulnerabile și marginalizate și au intervenit social.

În această competiție declanșată de CpF, BOR și-a căutat sprijin la aliatul tradițional, PSD, care avea nevoie de o nouă agendă: naționalistă, suveranistă, anti-europeană pentru a-și masca adevăratele interese legate de justiție.

O victorie la referendum va încuraja militantismul religios neoprotestant, iar BOR va trebui să răspundă. Lupta se va duce și politic. Competiția între PSD și PNL va avea și această dimensiune religioasă, deja bazinele se suprapun.

Nu știm cât de departe vor merge PSD și PNL în susținerea agendelor religioase.

Probabil că alianțele BOR-PSD și PNL-neoprotestanți se vor întări și vom intra într-o nouă epocă. Lupta pentru putere între cele două alianțe politico-religioase va avea ca victime democrația liberală, societatea deschisă, viața privată.


Ciuma Roşie

Fotografia postată de Nicolae Coman.

Ciuma Roşie este molima care s-a abătut asupra României de peste 7 decenii.

Au existat ideologii toxice ale lumii care au funcționat EXACT ca și religia: nazismul și bolșevismul. Doar că „zeii” lor au fost Hitler și Stalin. Aveau ”cărți sfinte”, ”preoți propagandiști”, dogme care se credea, nu se discutau, ”temple”, simboluri ”religioase”, pedepse aspre pentru opozanți și ”blasfemiatori”. Aveau ”icoane”, ”sfinți”, ritualuri, serbări, zile ”sfinte”, – tot!! Urau homosexualii, străinii, erau anti-semiți, diabolizau opozanții cărora le distrugeau templele și ideologiile, se opuneau avortului. Le făceau ”slujbe” și îndoctrinare copiilor de pe băncile școlilor… Creau fanatisme și fundamentalisme!

În epoca actuală manifestările Ciumei Roşii constau în:

1. Proiectele de legi  pentru îngenuncherea Justiţiei la nivelul penalilor din politică.
2. Lăcomia ticăloasă prin care reia atacul la Roşia Montană, fără să ţină cont de patrimoniul UNESCO şi voinţa populară!

3. Ciclica majorare a accizeor la carburanți pentru a masca eterna impotență de a aduce bani la buget prin investiții.
4. Împrumuturi de peste 10 miliarde de euro pentru a putea plătii doar pensiile și salariile bugetarilor, precum și celelalte bazaconii ale Programului de Guvernare marca ”Daddy”.
5. Pensiile speciale ale acoliților și obedienţilor Sistemului post pcr-ist.
6. Naționalizarea pilonului II de pensii.
7. Înființarea Fondului Suveran de Investiții ca paravan mascat pentru devalizarea și înstrăinarea unor companii profitabile ale statului român.
8. Penetrarea sistemului atât pe orizontală cât și pe verticală cu incompetenți și corupți, nepoți, șoferi și “balerine”…
9. Feudalizarea României prin încurajarea și finanțarea discreționară a baronilor locali
10. Modificările aduse Codului Fiscal care favorizează firmele de casă, asociate cu ineficiența ANAF, conduc spre falimentul României.

Comunismul pedepsea penal homosexualitatea. Comunismul premia ”mamele eroine”. Probabil doar din pudibonderie nu erau numite ”utere eroine”. Comunismul punea piedici divorțului și-l descuraja indiferent de motive. Comunismul condamna penal avortul. Comunismul ne controla aparatul reproducător de parcă era un strung. Comunismul făcea contracepția inaccesibilă. Comunismul ne număra televizoarele, kilele de salam și covoarele. Comunismul ne cerea fii pentru stat, așa cum BOR cere acum fii pentru biserică.

Video: Dragnea face referendum de ziua lui Putin

Cine spune că referendumul e doar despre căsătorie, minte cu nerușinare. Referendumul este despre mult mai multe decât simplă căsătorie, e despre două sisteme de valori diferite, despre două orientări geopolitice diferite. Mai bine s-ar organiza Referendumul în stilul congresului PSD. Iese Dragnea în față poporului și îl întreabă “Vreți familie tradițională?” iar poporul așezat în fața lui va striga ca oile într-un glas și într-o simțire “DA!”. Și gata referendumul. Ce mai atâtea verificări, buletine, vot multiplu!? Ifose capitaliste. Apoi tipărește noua constituție la tipografia unuia din Teleorman și gata treaba! Scurt și eficient precum un ordin stalinist:

 

În legătură cu tendinţa de a ieşi din UE:

Se pare că unul din proiectele Ciumei Roşii, acum când România împlineşte un secol de la Marea Unire este scoaterea ţării din UE. Într-adevăr, Europa deranjează pe cei aflaţi la putere în a-şi desfăşura acţiunile ilegale şi abuzurile.

Unii susţin că Referendumul este de fapt pentru ieşirea României din UE, vezi filmul de mai jos începând cu minutul 09:09:

Aceasta ne va apropia de influenţa Rusiei şi prin care astfel se facilitează instaurarea unei dictaturi politice.

Tiranii, dictatorii, șeicii, șefii de trib n-au nevoie de un popor liber și prosper.

Oamenilor prosperi și liberi le vin idei, își pun întrebări, călătoresc și văd cum se petrec lucrurile în alte țări, comunică unii cu alții, își exprimă nemulțumirile.

Dacă ai un loc de muncă nu poți fi cumpărat așa ușor cu cadouri sau promisiuni electorale. Dacă ești plătitor de taxe începi să întebi ce primești în schimbul lor, unde se duc banii și cine fură din ei.

E mai simplu să minți un popor sărac și izolat, care depinde de stat și oligarhi pentru locul de muncă la uzină, direcția nu știu care sau de pomenile electorale.

Ideea de a ieși din UE nu e deloc rea pentru PSD și sateliții lui, dimpotrivă. Uite ce frumos merg treburile peste Prut ori în Belarus, Cecenia sau Mama Rusie. Poți să și bați sau arestezi protestatarii după bunul plac.

Degeaba îi amenințați pe bolșevici cu falimentul în cazul ieșirii din UE. Ei chiar asta vor. Bunăstarea nu îi favorizează. Sărăcia și foametea, da. Când lupți zilnic pentru supraviețuire nu mai ai chef și timp de protest. Populația pesedistă care mai susține acest guvern (1,7-2 milioane de votanți conform cifrelor puciștilor din PSD de 25% din cei care se prezintă la vot) trebuie avertizată că o paște foametea. Mai exact: înfometarea intenționată. PSD le-a omorât porcii pentru a-i băga în foamete, de aceea nu a luat măsuri de prevenire a pestei porcine. Acesta este cel mai banal și mai simplu exemplu, dar toți ceilalți pași, de la refuzul de a lua fonduri europene la creșterea aberantă a prețurilor, sunt pași pentru prăbușirea economiei și pentru înfometarea populației pentru a fi supusă și adusă în sclavie.

Bolşevicii care ne conduc văd peste tot oameni vânduţi străinilor, stau mereu cu ”soroşismul” pe buze, vor să îngenuncheze organizaţiile non-guvernamentale pe motiv că iau bani din sfere oculte şi se mai şi droghează (vezi ”Protestatarii #rezist, făcuţi drogaţi de un important lider PSD”). Schimbă peste tot şefi de instituţii, astfel încât să nu mai ridice nimeni vocea şi sunt violenţi cu care li se opun (vezi reprimarea brutală a mitingului din seara zilei de 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, Bucureşti ). Televiziuna publică le este aservită în totalitate. Se agaţă de orice ca să-şi asigure libertatea, spun că măresc pensii şi salarii, dar de fapt aruncă nişte bani unor oameni pe care astfel îi pot cumpăra pentru vot. Aceşti reprezentanţi ai Ciumei Roşii sunt inculţi, agramaţi, promovează în funcţii doar oameni slabi, fără demnitate. Sunt mari specialişti în manipulare şi în răspândire de ştiri false, exemplu:

Claudiu Manda, senator PSD, pe Facebook: „Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale”.

… lucru dezminţit aici:
Ambasada Canadei desființează o minciună: Căsătoria între animale şi oameni este ilegală în Canada.

Faptul că Rusia agreează puterea actuală din România se vede şi din comentariile elogioase la adresa acesteia din urmă la sputnik.md, trompetă a stalinismului sovietic:

Viorica Dăncilă – lecție de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!

… pe când Radio Europa Liberă titrează:
Dialog de surzi la Strasbourg: Dăncilă în fața Parlamentului European3. Ipocrizie
(Înapoi la Cuprins)
Fotografia postată de Nicolae Coman.
Nu cred că neapărat reglementarea căsătoriei e ceea ce-i lipsește acum comunității gay din România. Parteneriatul civil, atât între gay cât și între hetero, ar rezolva multe dintre problemele juridice. Apoi, în mod clar, cu timpul, tradițiile se vor împrospăta și se vor conforma societății, dar atunci când încerci să arzi etape, ies tensiuni.

Dar, să ai o biserică preocupată să interzică căsătoriile între gay, în timp ce din ce în ce mai mulți preoți și chiar episcopi se află în mijlocul unor scandaluri legate de homosexualitate și abuz de minori, mi se pare de o ipocrizie fără margini. Episcopul de la Constanța, cel de la Buzău, cel de la Slatina și cel de la Huși au fost protagoniștii unor scandaluri care ar fi trebuit să determine din partea bisericii o curățenie în propria curte, înainte să pretindă, cu ipocrizie, interzicerea căsătoriei între gay.

De asemenea, să ai un lider de partid aflat la a IV-a sau a V-a căsătorie și pe încă unul care și-a lăsat nevasta ca să ia una mai tânără decât fiul său, iar acești lideri să inițieze o campanie pentru salvarea familiei tradiționale, asta mi se pare grețos de ipocrit.

Da, un popor își poate stabili, democratic, un set de valori comune! Și, în măsura în care respectă drepturile minorităților, e treaba poporului cum reglementează. Și, poate că, în măsura în care homosexualii vor putea beneficia de un parteneriat civil, nu e anormal ca poporul să reglementeze căsătoria.

Dar acest referendum nu este despre altceva decât despre ipocrizie. Acest referendum este despre aroganța unor instituții și a unor oameni care vor să dovedească că ei încă stăpânesc această țară. Și pentru acest lucru nu voi participa la referendum. Nu e vorba de opinia mea particulară, e vorba că nu voi a mă asocia cu o instituție care nu-și vede PROPRII EI EPISCOPI HOMOSEXUALI și abuzatori, dar n-are loc de CEILALȚI homosexuali, pentru că probabil ceilalți homosexuali nu cotizează la „cutia milei”.

Parteneriatul civil se va vota în maximum doi ani! Homosexualii se vor putea bucura de toate drepturile căsătoriei, doar că nu-i vor zice căsătorie. Iar, referitor la înfiere, din câte știu, legea română permite înfierea inclusiv de către persoanele necăsătorite. Ori, când te duci ca persoană necăsătorită să înfiezi, nu te întreabă nimeni dacă ești gay. Deci, atât acum cât și în viitor, homosexualii pot înfia copii.

Acest referendum nu va schimba nimic. Acest referendum nu are drept scop decât ca o instituție să-și arate puterea asupra maselor iar niște lideri politici cu morală îndoielnică să arate lumii că sunt încă în control.

… sau când ipocrizia devine politică de stat:

  • de ce nu un referendum pentru violenţa conjugală, violurile şi relaţiile incestuoase din aşa-zisa ”familie tradiţională”?
  • tema că homosexualii vor fura copiii (!); păi de ce nu adoptă creştinii tradiţionalişti acei copii aflaţi în grija statului?

… de fapt alianţa dintre un partid-stat infracţional şi oligarhic şi o biserică lacomă. Actualii lideri politici sunt la fel de hoţi şi bigoţi ca şi mafioţii italieni în perioada lor de glorie.

În legătură cu etichetarea ”marxist” (care de fapt indică lipsa unor argumente raţionale din partea conservatorilor agresivi) a celor care susţin LGBT sau au opinii care nu sunt pe linia tradiţionalistă BOR&PSD, să amintim că Marx, Lenin, Stalin, Mao, Fidel Castro, Brejnev, Ceauşescu, Jivkov fie au fost pudici asupra subiectului, fie au incriminat minorităţile sexuale.

 

Socialismul a adus peste tot o obraznicie “specifica” a celor needucati/needucabili.
Insa in Vest acestia nu au ajuns la putere:

 

Fotografia postată de Nicolae Coman.

 

Popimea română, în general, are simţul penibilului zero. Nu există popă care să se jeneze. Mai mult, am impresia că unii popi, cu cât sunt mai ridicoli, cu atât se simt mai bine:
Credincioşi certaţi pentru că au plecat din biserică la citirea mesajului BOR despre referendum.

Cele doua tagme istorice de escroci, popii si politicienii, isi imbirliga cozile pe la spatele nostru pentru a ne buzunari mai usor: popii ii ajuta pe politicieni sa ajunga la prajitura pentru ca acestia sa le dea o felie cit mai consistenta la imparteala. Si amindoua tagmele astea au grija sa para ca lucreaza pentru noi !
Nu va lasati orbiti de faptul ca in particular majoritatea lor par oameni respectabili si competenti: complicitatea lor cu cei care nu sint respectabili si competenti ii descalifica la fel ca si cum ei n-ar fi respectabili si competenti !

Rusia face propagandă pe banii noștri

 

Ce se ascunde sub perdeaua de fum a referendumului?

Ce te preocupă cel mai mult în țara noastră?

  • Lipsa autostrăzilor

Mii de persoane mor anual pe șoselele României pentru că nu avem drumuri adaptate vremurilor noastre. Avem doar 746 de km de autostrăzi. Ungaria are peste 1.800 km, Bulgaria are peste 800, iar Polonia, aproape 3.500. Dar noi vorbim de referendum.

* Răspândirea virulentă a pestei porcine africane: Alexandru Dumitrescu, șeful fermei Tichilești a pierdut toți porcii, iar acum va fi probabil nevoit să închidă afacerea. A trebuit să își trimită în șomaj toți angajații. Sursa: Mediafax.ro

Peste 50.000 de porci au fost luați pe sus din curțile țăranilor. Pentru mulți dintre ei, acești porci erau singura sursă de venit sau mâncare pentru iarnă. 8 ferme mari au fost închise și peste 1.000 de oameni au ajuns șomeri. Compensațiile pentru mii de țărani întârzie din lipsa banilor.

 

* Ştirea principală a anului

Organizarea referendumului: La fiecare opt minute un român emigrează. Suntem singura țară din Europa al cărui lider al coaliției de guvernare e condamnat penal. De două ori. Iar oameni pașnici, pe care probabil și tu îi cunoști au fost bătuți și gazați la protestul din august. Nu te întrebi și tu de ce clasa politică vrea să vorbim despre un referendum în loc de oricare din subiectele de mai sus?

* cea mai arzătoare problemă pentru familia românească?

Imaginile de mai jos demonstrează tot mai mult că Biserica nu are nici o legătură cu credința. În biserică se adună masa electorală ușor de manipulat. Oare de ce se mai duc oamenii la biserică dacă aud doar minciuni și lucruri care nu au nimic de-a face cu credința? Lipsa educației este principalului motiv al decăderii și degradării umane.

Fotografia postată de Nicolae Coman.
Familia tradiţională a României: politicianul sfertodoct, slugă a infractorilor, jandarmul bătăuş, sluga a politicianului şi popa lacom, slugă a ochiului diavolului şi stăpân de suflete vulnerabile, detalii la: Patriarhul Daniel: Jandarmeria Română contribuie la promovarea iubirii față de patrie şi popor.
Fotografia postată de Nicolae Coman.
Uniţi în cuget şi simţiri…politicienii şi popii pregătesc de zor marele referendum ca o adevărată Cină ce de Taină a shariei ortodoxe: Graţiela Gavrilescu, ministru Mediului, vicepremier, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și președinte PSD Prahova, Emanoil Savin, senator PSD, fost primar al Bușteniului, strângător de dosare penale, Iulian Dumitrescu, șeful grupului parlamentar PNL de la Senat și președinte PNL Prahova. Detalii aici: g4media.ro: Adunare politică în biserică.

Ia să vedem cum arată de fapt familia tradiţională:

Prin sec. XVII, legile româneşti dădeau bărbatului drept de viaţă şi de moarte asupra femeii pe motiv că aceasta…

”iaşte mai proastă şi mai slabă de înger”

Putea să-şi bată consoarta când poftea:

 


4. Întrebarea de pe buletinul de vot
(Înapoi la Cuprins)
Pe buletinul de vot nu există nicio referire la familia tradiţională sau la ceva similar, ci o întrebare vagă, de tip generalist:

”Sunteți de acord cu legea de de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?

… ceea ce ridică suspiciunea că de fapt actul electoral se referă la modificarea legilor justiţiei.

Întrebarea este atât de absurdă şi de neclară, încât ar putea fi interpretată de guvernanţi după bunul lor plac.

Cunoscătorii legilor vor spune:

Orice Referendum se organizează în baza Legii nr. 3 din 22 februarie 2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 24 februarie 2000.
Această Lege prevede la Capitolul II / Secţiunea 1 / Art. 7, alin. (1), următoarele: “Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin “DA” sau “NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: “Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”

Totul pare a fi corect (după litera legii). Dar spiritul legii? Vine nea’ Gheorghe din vârful muntelui să voteze; de unde ştie el care este ”forma aprobată de Parlament?” Măi, oameni buni, chiar nu vedeţi că parcă intenţionat s-a dorit o formulare vagă, generală? Nu era mai simplu forma de întrebare în care să apară explicit tema dorită? De ce trebuia o astfel de lege, care să aducă dispute fără rost?

Cum să răspundă la o asemenea întrebare oameni ca aceştia?
Video: Românii față cu referendumul: “Libertate, domn’le. S-o facă ce vrea.”

 

Şi încă o chestie legată de Constituţie:
Constituția României precizează limitele revizuirii, la art. 152, alin 2: “De asemenea, nicio revizuire nu poate fi făcută, dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertăților fundamentale ale cetățenilor sau a garanțiilor acestora”. ”

În acest sens l-aş cita pe judecătorul Cristi Danileţ:

Referendumul nu are legătură cu familia, ci cu homosexualii. Nu cu căsătoria, ci cu marginalizarea unor indivizi. Nu cu iubirea de aproapele, ci cu ura faţă de cei care sunt altfel.

Aş putea adăuga: ”… nici cu homosexualii, este de fapt o abatere a atenţiei românilor de la problemele generate de corupția aparatului de stat și de la jaful asupra țării pe care-l practică clica la guvernare:

Cătălin Striblea: Acest referendum e făcut să acopere ceva ce se va întâmpla.

Alţii spun că cine va pune ștampila pe ”Da” o va pune de fapt pe o altă lege (133 din MOF 255/2018) care permite penalilor să ocupe funcții publice și nu pe definirea familiei, vezi:

Inițiativa legislativă a cetățenilor potrivit legii nr. 189/1999 privind expunere de motive privind Legea de revizuire a Constituției României, din 22.03.2018.

… unde scrie negru pe alb:

Prezenta inițiativă legislativă a cetățenilor are ca obiect revizuirea Constituției României, republicată, în sensul completării art. 37 – Dreptul de a fi ales – cu un nou alineat, potrivit căruia cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție să nu mai poată fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.


5. Motive pentru care Referendumul este inutil
(Înapoi la Cuprins)
➤ România este condusă de nişte infractori dovediţi în justiţie şi care caută prin toate mijloacele dezbinarea poporului numai ca să nu ajungă la închisoare.

➤ Sună a fraudare ca în 1946: votare în 2 zile, fără camere video, fără tablete, fără declarație vot multiplu, fără scanare carte de identitate, proces verbal fără cheie de verificare, adică să corespundă numărul de semnături de pe liste cu numărul de buletine din urnă. Mai mult, s-a modificat formularul de raportare a participării la vot din secţii (vezi poza de mai jos). Exact la numărul de participanţi, adică miza acestui scrutin. Vom avea situaţii halucinante când în urnă vor fi 100 de buletine, dar pe lista apare că au votat 101 cetăţeni.

Fotografia postată de Nicolae Coman.

➤ O democrație funcțională înseamnă mai mult decât un vot. O democrație se bazează pe 4 principii fundamentale: alegeri libere și corecte, partide politice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, și domnia legii prin instituții funcționale. Referendumurile reprezintă, de multe ori, scurtături pentru întrebări sociale dificile și pot duce la erodarea mai largă a democrației. O democrație este o sumă complexă de instituții, procese, relaționări, reguli și cutume.

➤ Statul laic este unul în care entitățile religioase și instituțiile sunt separate, fără intervenții din partea unei părți în munca celeilalte. Un stat laic este garanția libertății religioase a tuturor cultelor. Statul trebuie să fie guvernat de Constituție și de legi, dincolo de tradiții și cutume.Deci Biserica NU trebuie să se amestece în problemele statului

➤ Nu se va schimba nimic după acest referendum. Codul Civil prevede acum doar căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. A crede că va exista în următorii 50 de ani o majoritate parlamentară care să schimbe acest articol e o nebunie. Chiar şi aşa, putem organiza referendum când schimbarea ar fi iminentă.

➤ Europa modernă este un spațiu al progresului, în care milioane de cetățeni își asumă niște valori comune, în numele unei cauze mai largi, de a construi un continent în care toți cetățenii sunt tratați cu respect, ca egali în fața legii. Nu avem voie să deraiem de la valorile și principiile europene. Locul nostru este în Europa!

➤ Altele sunt priorităţile momentului. Cu cele 45 de milioane de euro cheltuite aiurea la referendum, se pot moderniza cele 2400 de şcoli cu WC-ul în curte. Putem scuti sute de mii de copii de umilinţa, ruşinea, riscul de îmbolnăvire cu care trăiesc acum.

➤ Câte cupluri formate din persoane de acelaşi sex, vor acum căsătorie? 10? 100? Avem Codul Civil. De ce să aruncăm bani şi pe referendum?

➤ Dragnea vrea să profite politic de rezultatul de la referendum. Dacă acesta va fi unul pozitiv pentru iniţiativa sa, Dragnea va spune că poporul este de acord cu el şi va extinde acest acord în toate acţiunile sale, inclusiv în asaltul asupra justiţiei. Iar discuţiile pe tema referendumului pot acoperi cine ştie ce „nebunii” plănuite de actuala putere.

➤ Ţări în care căsătoria între persoane de acelaşi sex este permisă: Olanda, Belgia, Spania, Norvegia, Suedia, Portugalia, Islanda, Danemarca, Franţa, Anglia, Irlanda, Luxemburg, Finlanda, Slovenia, Canada, Statele Unite, Argentina, Brazilia şi încă altele. Noi în ce club vrem să fim?

➤ Întrebarea pusă la referendum este ambiguă. „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei în forma adoptată de Parlament”? Care lege? Dacă ne trezim că aprobăm şi altă revizuirea a Constituţiei, de care habar nu avem? Şi câţi dintre viitorii votanţi la referendum studiază cu atenţie Monitorul Oficial?

➤ Homsexualitate nu este un moft, un capriciu, o modă. Este dobândită la naştere şi nu poate fi schimbată. Ce să facem, să-i excludem din societatea „civilizată”pe cei care se nasc aşa?

➤ Decizia CCR. Judecătorii Curţii Constituţionale au admis excepţia de neconstituţionalitate referitoare la art 277 alin (2) din Codul civil conform cărora “căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România”. Dacă cele din străinătate vor fi recunoscute în România, românii care doresc acelaşi lucru n-au decât să treacă graniţa, se căsătoresc în altă ţară, apoi revin acasă gata căsătoriţi. Aşa că pe ce aruncăm 45 milioane de euro?

➤ O mamă singură, care îşi creşte copiii, formează o familie? Sau va primi altă calificare, „parteneriat civil”, sau cine ştie cum? Pentru a fi coerenţi cu modificarea Constituţiei.

➤ Referendumul țintește direct în comunitatea LGBT și are ca obiect drepturile civile ale acesteia. Mai mult, discursul propagat de inițiatorii modificării Constituției este unul plin de ură, minciuni și dezinformări.

➤ Politica ”paşilor mărunţi” (Astăzi noi, mâine voi) Atunci când un drept al omului este pus sub semnul întrebării, atunci drepturile tuturor sunt în pericol. O democrație este un spațiu în care toți cetățenii, indiferent de rasă, etnie, orientare sexuală, gen sau identitate de gen, dizabilitate, statut socio-economic sunt tratați cu respect și nu sunt împărțiți în oameni care merită și oameni care nu merită. Agenda inițiatorilor modificării Constituției este mai largă decât acest referendum și include restricționarea avortului, interzicerea pornografiei, introducerea consilierii obligatorii înainte de divorț, interzicerea educației sexuale în școli.

Fotografia postată de Nicolae Coman.
„Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-le-o doar celor care votează corect la referendum!”Ce ticăloșie, să dai pâine drept mită că să voteze oamenii „Da” la referendum!


6. Întrebări
(Înapoi la Cuprins)
Întrebarea aleasă pentru referendum deschide calea oricărei modificări a Constituţiei. Deci acest referendum este un cal troian pentru a modifica legea fundamentală aşa cum vor politicienii.

De ce legea referendumului (Legea 3/2000) nu permite o întrebare explicită?

Şi a treia dorinţă este să mi se împlinească încă trei dorinţe.
Cam aşa este întrebarea din referendum …

Dacă eu te intreb dacă vrei sa te muți ( dar fără să precizez unde) şi tu spui DA s-ar putea sa te trezești mutat pe o bancă în parc! Tot asa și cu acest referendum!

– dacă o femeie dă naștere unui copil, dar nu este căsătorită și nici nu dorește să se mărite, copilul acelei femei n-ar avea familie?!

– dacă un El și o Ea concep un copil, dar nu se căsătoresc, chiar dacă trăiesc împreună, copilul acestora va spune la grădiniță, școală sau autorități că nu are familie?!

– dacă un copil orfan este întreținut de rude sau prieteni ai părinților dispăruți, de care mai este și afectiv legat, acestuia i se va refuza constituțional de a se considera ca făcând parte dintr-o familie?!

 

Hai să ne lămurim cât de toxic poate să fie acest referendum. Vorbiți de apărarea valorilor creștine atacate cică de gay și apărate prin referendum. Dacă s-ar face un referendum planetar și creștinii ar ieși că sunt o minoritate, majoritari fiind musulmanii, iar cine câștigă la acel ipotetic referendum își impune valorile… Mai vreți referendum sau e bună libertatea și dreptul fiecăruia de a alege cum vrea să-și trăiască viața?7. Concluzii
(Înapoi la Cuprins)
Chiar dacă se va schimba Constituția, Referendumul e o pierdere încă de la început. Făcut cu intenția să interzică unele manifestări, manifestările vor continua ca și când Referendumul n-ar fi avut loc, și cu toate astea va fi prezentat ca pe o victorie. Victorie a ce asupra cui? A prostiei asupra civilizației.

Românul a fost și a rămas oaie și de aceea doar un țarc și un drob de sare îl pot face fericit dacă e scărpinat la lână de cioban. Modul de docilizare a turmelor de români e promisiunea neonorată.

Acest referendum ne împarte în două tabere şi cei care sunt în spatele acestui referendum vor să ne batem între noi în loc să ne unim şi să combatem problemele cu adevărat importante.

Cicatricile rămase după mizeria asta de referendum vor rămâne mult timp. Dragnea va dispare, poate și Bisericie neoprotestante, poate și CpF, dar pt BOR, ca biserică națională va rămâne o pată rușinoasă, o dovadă că se poate radicaliza extrem de ușor, la limita celui mai negru fundamentalism. Pentru ce? Pentru o non-problemă. Pentru o agentă și un pericol imaginar creeat de niște extremiști!

Vor exista numai învinși! Iar ura care s-a revărsat acum, se va stinge și se va uita greu, la fel ca și urile rămase după Războiul din Iugoslavia sau cele de după Noaptea Sf Bartolomeu (păstrând proporțiile, desigur)…Vinovați? Nu gay, nu ateii, nu Soros sau grupurile civice care au considerat că referendumul e o perdea de fum a lui Dragnea… Nuuu! BOR va deconta! S-ar putea ca încrederea în Biserică va ajunge la 50% sau chiar mai jos după Referendum.

 

Homosexualii se confruntă cu probleme grave pe care le resimt acut la nivel psihologic, emoțional, cu probleme de respingere la nivel de societate; pentru că o societate cum a noastră, care se bate cu pumnul în piept ca e tradițional-creștin-ortodoxă in proporție de 70-80% îi marginalizează, îi respinge, îi dispreţuieşte, îi batjocorește în public, pe motivul că sunt “anormali”.
Homosexualii se confruntă cu probleme emoționale grave de identitate în adolescenţă (la fel ca adolescenții heterosexuali), la care se adaugă teama de respingere de către ceilalți, anxietatea lor se dublează pentru ca-şi dau seama că sunt atrași sexual în mod diferit faţă de ceilalți adolescenți. Homosexualii din România se confruntă cu cea mai grea problemă existenţială de respingere, pentru ca cei mai mulți sunt renegaţi de propriile anturaje, comunități, familii. Iar ceea ce este și mai dramatic e faptul că sunt excluși, repudiaţi de proprii părinţi “creștini ortodocşi tradiționaliști”, care-i pedepsesc pentru ceea ce sunt și-i alungă pentru totdeauna.

Suferinţa lor sufletească într-o lume ca asta e mult amplificată și de faptul că trebuie să se ascundă, sa-și ascundă orientarea sexuală în public, la slujbă, pentru a nu-și pierde locurile de muncă.

Familia model, formată într-adevăr de un bărbat și o femeie cu vârste relativ apropiate, care au joburi sau firme din care câștigă cel puțin 1500€ lunar, fac un credit pentru casă sau economisesc și o construiesc, care au 1-3 copii, țin și niște animale, au grijă de părinți, produc PIB, consumă și plătesc taxe. Dar aceștia nu susțin referendumuri retrograde și nu vor să iasă România din UE. Vor autostrăzi și spitale sau școli decente pentru copiii lor.
Culmea, majoritatea celor care susțin referendumul cu familia nu stau prea bine la capitolul ”familie”.

 

Referendumul ăsta n-a fost organizat fiindcă homosexualii ar fi cerut în vremea din urmă vreun drept suplimentar și atunci ar fost nevoie ca guvernul și parlamentul, aflate sub nu știu ce presiune și ezitare, să iasă din dilemă apelând la votul popular. Acest referendum, apărut din neant și nicidecum dintr-o societate divizată pe această temă, lovește de fapt în comunitatea gay nu atât prin rezultat, previzibil în România noastră tradițională, ci prin faptul însuși că readuce în spațiul public și în minți vechi prejudecați, anateme, confuzii, aberații și stigmate din alte vremuri. El servește însă din plin unei clase politice ce și-a pierdut legitimitatea în ochii oamenilor pentru că promovează de doi ani legi în folos propriu. Și servește în aceeași măsură unei preoțimi ce-și pierde credibilitatea prin gustul afișat pentru lux, bani, privilegii și recursul constant la bugetul public. Referendumul nu e despre familia tradițională, ci despre suportul popular, smuls pe căi ocolite, pentru politicile în folos propriu duse de partide și BOR.

 


 8. În loc de încheiere
(Înapoi la Cuprins)
În final citez cele spuse de Vlad Levente Viski, lider al comunităţii LGBT:

Drag prieten LGBT,

Am un mesaj simplu pentru tine, în aceste momente dificile: NU ești singur!

Știu că în ultimele săptămâni ai văzut mesaje care te acuză că furi copii, că atentezi la ordinea naturală a familiei, că ești cel mai mare rău care există în România, că ceea ce simți tu este greșit. Mai știu și că oameni din jurul tău, din familia ta ți-au spus că sprijină referendumul urii. Știu că în social media oameni pe care nu-i cunoști ți-au spus că ești anormal și că ar trebui să fii ars pe rug. Știu că ești deznădăjduit și speranța mai licăre palid. Știu că vrei să pleci din țară. Știu toate aceste lucruri și îmi pare nespus de rău că aceste lucruri se întâmplă.

Trăim, din păcate, într-o societate care încă tolerează aceste lucruri. O societate în care politicienii nu sunt deschizători de drumuri și modele pentru ceilalți cetățeni. O societate în care cei care ar trebui să propovăduiască cuvintele creștinești de iubire sunt corupți moral și împrăștie dezbinare și ură în cea mai pură ei formă. O societate în care valorile democrației sunt călcate în picioare.

Îți transmit, totuși, un mesaj de bine. Fii absolut sigur că nu ești singur. Suntem mai mulți, suntem uniți în bătălia generației noastre și împreună vom reuși să trecem peste toate obstacolele care ne vin în cale. În definitiv, suntem niște supraviețuitori, care toată viața noastră ne-am luptat pentru libertatea de a fi noi înșine.

Nu suntem singuri și pentru că avem alături de noi sute, mii, zeci de mii de oameni care în zilele astea s-au solidarizat cu noi, trăiesc alături de noi și ne împărtășesc suferința. Sunt aliații noștri pe care i-am câștigat și care sunt hotărâți și dârzi în fața urii.

Viitorul este al nostru, oricât s-ar împotrivi unii sau alții. Viitorul nostru este unul democratic, luminos, în care ne respectăm reciproc, în care valorile în care credem ne unesc și nu ne despart, nu împart oamenii în categorii de prim rang și mai puțin semnificative. Avem o luptă, o ducem înainte, cu mândrie și cu putere. Vom ieși la final mai puternici, mai uniți, mai siguri de noi înșine, pregătiți să ne cerem drepturile pe care le merităm. Viitorul e al nostru.

 


9. Alte articole
(Înapoi la Cuprins)
 Biserica Ortodoxă Română îl sprijină pe Liviu Dragnea. Mitropolitul Ardealului apel către români
Cocoştiri: Referendum
Cocoştiri: Evul Mediu
Rusia face propagandă pe banii noştri. Guvernul României finanţează un site afiliat ”Sputnik”
„Să fie la ei, acolo…” Dicționarul vieții sexuale, după „Ortodoxia tinerilor”, și bula celor care votează DA la referendum
Sunt eu îndreptățit (ca să nu spun vrednic) să decid cum să fie familia altuia?
Cristian Tudor Popescu: Pentru mine, acest referendum înseamnă o pledoarie pentru mersul pe jos
Referendumul și Sexo-Legionarii Bio
Vedete din România care au avut curajul să-și îndemne fanii să nu meargă la referendum
Paginile blogului nicolae-coman.ro

Nou! Dicţionare ilustrative în: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, olandeză, suedeză, latină.

Pagina principalăRegele Mihai și mizeria clasei politice contemporaneIstorie universalăStatul paralel regalRămas bun, Majestate!Retrospectiva anului 2017CuriozităţiCălătorie până în anul 2050Cele mai rapide trenuri din 2017Eminescu şi ştiinţaNicolae Ceaușescu – dictator sau patriot?”Sabaton” – o lecție de istorie în stil power metalŞapte secole de la moartea lui Mircea cel BătrânStatistici FacebookUn secol de la moartea lui Gustav KlimtJoseph Fourier și efectul de serăIon Creangă – reformator didactic și religiosNoi suntem urmași ai RomeiMedicină și șarlatanie100 de ani de la moartea lui DelavranceaUn secol de la moartea lui CoșbucTrei secole de la naşterea Mariei Gaetana AgnesiFormaţia “Scorpions” sau arta efemeruluiZiua copiilor şi tumbele acestora în faţa politicienilor2 iunie – Ziua Națională a ItalieiSuedia, ţara politicienilor fără privilegii4 Iulie – Ziua Statelor Unite ale AmericiiDespre numere trapezoidaleTransilvania – o mică Europă dincolo de CarpațiPulanul poPULIst al PSD-uluiCeauşescu – floarea cu care nu se face Primăvara de la Praga?Firea vs. Dragnea sau ”Războiul celor două roze PSD”Referendumul Lăcustelor Negre şi al Ciumei RoşiiEşecul referendumului pentru familia tradiţională145 de ani de la naşterea lui Gheorghe ŢiţeicaViitor de aur ţara noastră areIliescu – coşmarul repetat al istorieiCum nu poți lua Nobelul fiind femeieCum aţi petrecut de cutremur?Sex şi agonie (arta lui Schiele)Apollinaire – sunetul cuvintelor ce nu pot fi rostiteCentenarul unei țări triste, dar pline de humorUnde se duc banii noştri, când se duc?Discursul lui Dragnea sau Apogeul maşinii politice manipulatoare22 Decembrie sau Fals eseu despre libertateDe ce nu pot fi mai bun?Monarhie vs. BolşevismRetrospectiva anului 2018Civilizaţie vs. ţopârlănieFreamătul eminescian al bastoanelor de cauciucZiua UNIRII sau Ziua URINII?Unica soluţie este… evoluţieInternetul care nu dă de pomanăAutoCADScufundarea navei PSDValenţele universale ale arteiSă fie lumină!Cel care a creat o nouă lumeCiuma Neagră ortodoxăPSD – ascensiunea şi decăderea unui mitNu vă lăsaţi manipulaţi!Ce treabă are Papa cu România? – Dar ce treabă are ortodoxia cu România?Harta culturală a lumiiFals eseu despre prostieCând sataniştii vor spitale, nu catedrale23 august sau Jocul Marilor PuteriLingvistică pesedistă sau „O nouă spârcâială a Diareei Roşii”NecredincioasaNe-am săturat!!!Evanghelia după BulaiDe ce (nu) poţi face sex la serviciu?Veniţi de luaţi coronavirus!Fetişul linguriţei de împărtăşanieDivide et imperaNebunia (dez)organizată a religieiMisoginism contemporanMegaproiecte ale anului 2021