Pulanul poPULIst al PSD-ului

Fotografia postată de Nicolae Coman.
Protestatar lovit cu bestialitate de jandarmi, deşi anterior ridicase braţele în semn de non-violenţă

Motto 1:

“Omul cel mai periculos, pentru orice guvern, este cel capabil să judece cu mintea lui” // “The most dangerous man to any government is the man who is able to think things out for himself”.

(Henry Louis Mencken (1880-1956))

Motto 2:

Adevărul face rău, dar staţi liniştiţi că nu îl spune nimeni. Minciuna face bine, dar nu vă relaxați, că iese el și adevărul la suprafață!

(Din înţelepciunea Facebook-ului)

Băieţilor subţiri le recomand să nu citească aceste rânduri, în care pot găsi cuvinte şi expresii licenţioase, să îşi ia tratatele de filozofie şi să se retragă în turnul de fildeş al visării sterile.
Am zis ”sterile” pentru că în cele ce urmează mă voi referi la modul cum un regim îşi dovedeşte virilitatea.
Protestele de 10-12 august (care au purtat sigla ”Diaspora acasă”) au zugrăvit cu duritate adevărata faţă a României, a unei Românii împărţită în două tabere puternic antagonizate, criteriul de separare fiind relaţia faţă de forţele politice de guvernare, în special faţă de PSD.
Urmaş al FSN-ului lui Iliescu, care ulterior a devenit PDSR, acest partid nu îşi dezminte nici de astă dată sorgintea bolşevică.
Maestru în manipulare, ajutat şi de specialiştii de la Antena 3 (secondaţi de cei de la RTV), a dus permanent o politică populistă prin care inducea dispreţul faţă de Occident şi o continuă necesitate de mărire a salariilor, pensiilor, ajutoarelor. Acest ultim deziderat a avut mare priză în rândul populaţiei, care uită (sau nu cunoaşte) că fără o creştere economică reală (investiţii în parcuri industriale, infrastructură, sprijinirea firmelor private) toată această creştere peste noapte a nivelului de trai reprezintă doar o formă fără fond.
În realitate, scopul acestei ultime guvernări a fost transformarea legilor justiţiei în favoarea celor de la putere care au diverse dosare de corupţie.

Dar atunci când minciuna acestei forme fără fond este dezvăluită prin mişcările de protest, vedem cum România se transformă într-un stat poliţienesc brutal.
Astfel, la rectificarea bugetară de acum două săptămâni, Ministerul de Interne a fost cadorisit cu:

”… o suplimentare de 366,3 milioane de lei, bani ce vor merge către achiziţia de echipamente şi mijloace de intervenţie şi de mobilitate terestră pentru Jandarmerie şi Poliţie şi către plata salariilor celor 7.792 de posturi pentru promoţiile de agenţi, subofiţeri, etc. ”

Sursa: Rectificarea bugetară: Mai mulţi bani pentru Pensii, Educaţie sau Programul Rabla. De unde vin fondurile

Mitingul Diasporei este jertfa pe care o lasă românii, românilor, în anul centenar al Marii Uniri. Cei peste 500 de răniți, din rândul protestatarilor, au fost gazați, brutalizați și umiliți pentru cei 120 000 de manifestanți aflați în Piața Victoriei, vineri, 10 august, la orele 22.30, pentru alți 50 de mii de protestatari din marile orașe și pentru o minoritate națională de 5-6 milioane de români, cu convingeri sau simpatii de dreapta.

 

Deşi mulţi din liderii PSD (în frunte cu Dragnea) au probleme cu legea şi chiar condamnări în primă instanţă, partidul de la putere este deranjat de cuvântul ”penal”:

PSD vrea interzicerea termenilor „penal“ şi „puşcăriabil“ când vine vorba de politicieni

Apariţia acelui mesaj cu conotaţii vulgare la adresa PSD-ului a deranjat şi mai mult acest partid:
PSD a dat cuvântul lunii august. Cum a ajuns „mu*e PSD” un mesaj viral

Printre instrumentele de ”masaj corporal” ale forţelor coercitive se numără şi tonfa, în limbajul popular numită şi ”bulan” sau chiar ”pulan”, denumire care chiar sugerează organul sexual al unui stăpân autoritar, gata oricând să-şi violeze supuşii când aceştia manifestă semne de răzvrătire.

Iată un colaj cu protestatari pașnici, agresați fără justificare la protestul din 10 august 2018:

Protestatari pașnici, agresați fără justificare la protestul din 10 august 2018

Un colaj de clipuri de la protestul din 10 august 2018 care arată cum protestatari pașnici au fost agresați fără justificare.Dacă jandarmii acționau strict împotriva celor violenți, o minoritate, era altceva. Dar unii dintre jandarmi n-au ținut cont dacă cei agresați erau sau nu erau violenți.E ca și când te duci la dentist să-ți plombeze o carie, el îți extrage dinți sănătoși, apoi se justifică arătându-ți poze cu dintele cariat.Toate sursele sunt prezentate aici:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=211756543021252&id=206631943533712

تم النشر بواسطة ‏‎Epidemia de Ciumă Roșie‎‏ في الجمعة، ١٧ أغسطس ٢٠١٨

Este suficient să mă gândesc la cel mai scârbos, cel mai ipocrit, cel mai cinic moment al acelui ”miting cu japca” (adunarea de la 9 iunie, la care au fost târâţi prin şantaj angajaţii insituţiilor de stat, instituţii acaparate de uriaşa mafie PSD) şi anume discursul delirant al doamnei primar Firea (începe în videoclip din minutul 1:40):
https://www.youtube.com/watch?v=vEqoNwep4Og&feature=youtu.be&t=1m40s
… şi să ajung la concluzia că pentru cei aflaţi la putere, în mare parte nişte parveniţi, incapabili, aroganţi şi rupţi de realitate, nu mai există altă replică, decât cea a înjurăturilor grobiene. Ce efect ar putea avea asupra unor semianalfabeţi (nu mă refer aici la oamenii de rând, ci la politicieni) citate din Kant, Hegel, Fichte? Dacă nu le vorbim pe limba lor, pur şi simplu ne râd în nas cu dispreţ. Dar se vede că episodul cu maşina cu plăcuţe anti-PSD i-a lovit cu eficacitate (vezi reacţia stângace a forţelor de ordine):

Detalii inedite despre maşina cu plăcuţe anti-PSD

Nu știu cât au costat gazele și spray-urile dispersate provocator în piață, nici distrugerile de pe străzi, dar pot bănui că paguba făcută, iarăși, renumelui României este/va fi cu mult mai mare. La toate acestea se adaugă șocul furnizat unor cetățeni nevinovați. La scara istoriei, tocmai acest ultim detaliu este cel ce lasă urmele cele mai adânci.

Ceea ce s-a întâmplat în amiaza și seara de 10 august a.c. este exact ce NU ne trebuia în acest an de Centenar și în pregătirea președinției europene de anul viitor!

Mai jos, un documentar video marca Recorder.ro:

 

Și un articol de pe site-ul BBC:

Romania protests: Thousands hold fresh rallies after clashes

Consecinţele evenimentelor din 10 august încep să se intrevadă. Capii represiunii violente nu vor păţi nimic, deşi au încălcat o grămadă de legi. Dragnea va fi menţinut în partid. Dar PSD scade mult în sondaje şi s-ar putea să fie exclus din Internaţionala Socialistă:

PSD în cădere liberă după VIOLENȚELE din Piața Victoriei. CIFRELE care prezintă APOCALIPSA pentru Dragnea

În acelaşi timp, e posibil ca România să fie izolată în UE. Şi Dragnea şi ai lui să o vireze către Moscova. Şi fiindcă veni vorba de Rusia, se pare că…

Jandarmeria Română justifică violenţele de la proteste cu clipuri preluate de la Russia Today

Un moment delicat, plin de primejdii pentru România şi democraţia română. Securiştii care s-au chinuit ani de zile să introducă FSN/PDSR/PSD în Internaţionala Socialistă, îşi dau seama ca s-au sacrificat inutil:

Social-democrații danezi cer excluderea PSD din PES

În orice caz, PSD-ului i se rezervă un viitor de aur, priviţi aceşti viitori social-democraţi:

De anul Centenarului, Guvernul României trebuia să înceapă construcţia Autostrăzii Iaşi-Tg Mureş, să construiască spitale, stadioane, săli polivalente, etc. Ce fac în schimb guvernanţii nostri? Ne gazează, bag tunurile cu apă pe noi, ne bat. Ei vor să fim ca frații, să fim uniți, sa nu ne mai dușmănim. Unire cu cine, cu cei care te-au ciomăgit , care vor sa te mitralieze, să te gazeze, sa te calce în picioare? Ce mai este de sărbătorit în acest an? Ce surprize vom mai avea de la acești guvernanți?

 

Alte articole:

Am venit cu membrii diasporei la protestul din Capitală, unde am fost primiți cu gaze și bastoane
Cum a fost, de fapt, la protestul sufocat de jandarmi cu gaze și bătaie pentru toată lumea
M-am dus la Urgențe, la cinci zile după protestul cu gaze lacrimogene, să aflu de ce mi-e rău
Mi-am petrecut noaptea la urgențe, cu oamenii bătuți de Jandarmeria Română
Cum s-a folosit Jandarmeria Română de clipuri de propagandă rusă ca să arate că are voie să te bată
Cele mai penibile momente ale Jandarmeriei Române de la protestul în care au bătut oameni
Am vorbit cu tineri din Piața Victoriei despre cum i-au schimbat violențele jandarmilor
Cum arată protestele în Piața Victoriei, când oamenii nu sunt gazați și bătuți de jandarmi
De ce am rămas şocat după mitingul Diasporei de la Bucureşti

 

 
Paginile blogului nicolae-coman.ro

Nou! Dicţionare ilustrative în: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, olandeză, suedeză, latină.

Pagina principalăRegele Mihai și mizeria clasei politice contemporaneIstorie universalăStatul paralel regalRămas bun, Majestate!Retrospectiva anului 2017CuriozităţiCălătorie până în anul 2050Cele mai rapide trenuri din 2017Eminescu şi ştiinţaNicolae Ceaușescu – dictator sau patriot?”Sabaton” – o lecție de istorie în stil power metalŞapte secole de la moartea lui Mircea cel BătrânStatistici FacebookUn secol de la moartea lui Gustav KlimtJoseph Fourier și efectul de serăIon Creangă – reformator didactic și religiosNoi suntem urmași ai RomeiMedicină și șarlatanie100 de ani de la moartea lui DelavranceaUn secol de la moartea lui CoșbucTrei secole de la naşterea Mariei Gaetana AgnesiFormaţia “Scorpions” sau arta efemeruluiZiua copiilor şi tumbele acestora în faţa politicienilor2 iunie – Ziua Națională a ItalieiSuedia, ţara politicienilor fără privilegii4 Iulie – Ziua Statelor Unite ale AmericiiDespre numere trapezoidaleTransilvania – o mică Europă dincolo de CarpațiPulanul poPULIst al PSD-uluiCeauşescu – floarea cu care nu se face Primăvara de la Praga?Firea vs. Dragnea sau ”Războiul celor două roze PSD”Referendumul Lăcustelor Negre şi al Ciumei RoşiiEşecul referendumului pentru familia tradiţională145 de ani de la naşterea lui Gheorghe ŢiţeicaViitor de aur ţara noastră areIliescu – coşmarul repetat al istorieiCum nu poți lua Nobelul fiind femeieCum aţi petrecut de cutremur?Sex şi agonie (arta lui Schiele)Apollinaire – sunetul cuvintelor ce nu pot fi rostiteCentenarul unei țări triste, dar pline de humorUnde se duc banii noştri, când se duc?Discursul lui Dragnea sau Apogeul maşinii politice manipulatoare22 Decembrie sau Fals eseu despre libertateDe ce nu pot fi mai bun?Monarhie vs. BolşevismRetrospectiva anului 2018Civilizaţie vs. ţopârlănieFreamătul eminescian al bastoanelor de cauciucZiua UNIRII sau Ziua URINII?Unica soluţie este… evoluţieInternetul care nu dă de pomanăAutoCADScufundarea navei PSDValenţele universale ale arteiSă fie lumină!Cel care a creat o nouă lumeCiuma Neagră ortodoxăPSD – ascensiunea şi decăderea unui mitNu vă lăsaţi manipulaţi!Ce treabă are Papa cu România? – Dar ce treabă are ortodoxia cu România?Harta culturală a lumiiFals eseu despre prostieCând sataniştii vor spitale, nu catedrale23 august sau Jocul Marilor PuteriLingvistică pesedistă sau „O nouă spârcâială a Diareei Roşii”NecredincioasaNe-am săturat!!!Evanghelia după BulaiDe ce (nu) poţi face sex la serviciu?Veniţi de luaţi coronavirus!Fetişul linguriţei de împărtăşanieDivide et imperaNebunia (dez)organizată a religieiMisoginism contemporanMegaproiecte ale anului 2021