[15.10.2020]
La Iaşi s-a petrecut un spectacol de un grotesc total. Mii de oameni, veniţi de la sute de kilometri, recalcitranţi faţă de forţele de ordine care impuneau restricţiile sanitare cerute de pandemie, au năvălit ca nişte barbari pentru a pupa nişte oase.
Nu se ştie sigur cât de sfântă a fost acea Paraschiva/ Paraskeva. Gurile rele spun că de fapt nu are nicio treabă cu România:
◆ Cuvioasa Paraschiva: N-a fost sfântă, povestea ei e inventată și nu are nicio treabă cu România!
|
Când Homo sapiens a început să devină conştient de propria sa efemeritate, în conştiinţa sa s-a declanşat un conflict dintre realitate şi dorinţă.
A început să dezvolte ideea că poate moartea nu este ceva definitiv, că poate mai există ceva care rămâne: anima, prana, karma, pneuma sau suflet, că acesta ar fi etern.
Arheologia a dovedit că primele manifestări religioase sunt legate de cultul funerar.
Se apare că anumiţi semeni au perceput puterea de manipulare a acestui egoism individual şi astfel au apărut sacerdoţii: preoţi, rabini, imami, şamani etc.
Animismul şi totemismul a fost înlocuit treptat de sisteme religioase tot mai complicate, în care divinităţile au fost închipuite ”după chipul şi asemănarea omului”.
Pasul următor a fost trecerea de la politeism la monoteism, cu un singur zeu, ale cărui pretenţii de unicitate, i-au adăugat, asemeni fiinţei umane, aroganţa, intoleranţa, dorinţa de răzbunare.
Asemenea frustări nerefulate, tipic umane (cum am subliniat deja) le găsim atât la Yahve, Allah, cât şi la zeul creştin fără nume (Gott, God, Dieu, Boj, Dio – adică Zeu, iar la români: DomnulZeu).
Verificaţi toate acestea în Talmud, Coran, Biblie şi veţi vedea ideea războiului pentru credinţă, a martirajului.
Istoria omenirii a dovedit-o pe deplin: Cruciadele, Inchiziţia, prigonirea savanţilor (Galilei, Giordano Bruno), sau oponenţilor (Jan Hus), războaie “sfinte”, crime de onoare, lichidarea unor comunităţi întregi, prigonirea evreilor.
Aceste orori ale omenirii au atins maximul atunci când cele două curve – politica şi religia – şi-a dat mâna.
De teama da nu pierde nişte voturi, guvernarea actuală (şi sunt sigur că şi guvernările precedente ar fi făcut la fel) a lăsat ca o mână de babe bigote să se comporte ca o hoardă de barbari.
Dar cine să ia măsuri? Impostori cu diplome false, tot felul de “importanţi” cu liceul început dupa 30 de ani sau cu facultatea terminată, dar fără licenţă? Religia nu se abordeaza cu bocancul ci cu tact şi diplomaţie, a se vedwea cum la Fatima oamenii rugau organizat. Diferenţa a fost de organizare.
Pelerinajul de la Fatima
Cât contează educaţia şi bunul simţ… Iată cum arată pelerinajul cu mii de oameni de la Fatima, în Portugalia:
Întrebări
* Nu era mai simplu ca moaştele să fie expuse tot timpul anului? Sau numai atunci au efect?
* Dacă divinitatea reprezintă ceva spiritual, imaterial, nu era suficient regăsirea acesteia în propriul individ? La ce foloseşte un pelerinaj şi intrarea în contact cu anumite obiecte (relicve, moaşte)
* Anul acesta Paraskeva a vindecat sau a îmbolnăvit?
|
Alte articole de pe nicolae-coman.ro referitoare la temă
◆ Ce treabă are Papa cu România? – Dar ce treabă are ortodoxia cu România?
◆ Ciuma Neagră ortodoxă
◆ Să fie lumină!
◆ Referendumul Lăcustelor Negre şi al Ciumei Roşii
◆ Fetişul linguriţei de împărtăşanie
◆ Veniţi de luaţi Coronavirus!
◆ Când sataniştii vor spitale, nu catedrale
Alte articole
◆ IPS Teofan, atac virulent împotriva celor care nu cred în moaște: ‘Sunt nenumărate mărturii ale celor care au găsit tămăduire de boală’
◆ Cât de jos să cadă medicii? Despre impostura statului și calculul greșit al Bisericii
◆ Videochat-ista erotică cu sparanghel Loghin, dusă de acest polițist ieșean la raclă ”pe scurtătură”
◆ Oana Lovin, fost model de videochat, și Codruța Cerva, protestatarele de serviciu, s-au băgat în față pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Parascheva
◆ Cum arată pelerinajul cu mii de oameni de la Fatima, în Portugalia
◆ Înghesuială la pupatul Evangheliei. ÎPS Teodosie încurajează gestul, în timp ce la Constanța sunt raportate noi decese cauzate de COVID