Retrospectiva anului 2018


Cuprins

1. Recorduri negative
2. Centenarul
3. Mitingul cu japca
4. Ţara care îşi calcă oamenii în picioare
5. Contrareforma Bisericii Ortodoxe
6. Preluarea preşedinţiei Consilului UE
7. Retrospectiva scandalurilor de pe plaiul românesc
8. Aspecte pozitive
9. Diverse
10. Evenimente externe
11. Încheiere

 1. Recorduri negative
(Înapoi la Cuprins)

Anul 2018 a adus mai mult evenimente negative: lupta celor de la putere pentru amnistie şi graţiere, amplificarea fenomenului de corupţie generalizată la cote nemaiîntâlnite, manifestarea forţei de partid-stat a PSD-ului prin mitingul cu japca de la 9 iunie şi prin represiunea brutală a mitingului diasporei de la 10 august, protest care se înscrie în şirul lung de proteste anticorupţie care s-au declanşat în ianuarie 2017. La toate acestea se adaugă cheltuiala inutilă cu Referendumul pentru familia tradiţională, la care Biserica Ortodoxă şi-a dovedit încă o dată spiritul conservator, oportunismul şi situarea în afara realităţii şi a prezentului.


Pentru România, cu un sistem politic fragil, efectul economic al crizei declanşate acum un deceniu se resimte şi astăzi.
Drama acestei ţări constă în faptul că electoratul s-a îndreptat mai ales spre stânga ca opţiune politică.
S-a ajuns ca aproape trei sferturi din încasările statului (taxe, impozite, contribuţii) să se ducă în veniturile bugetarilor, în pensii şi la plata asistaţilor social.
Cea mai impozitată activitatea din ţara asta este MUNCA. Se pare că România urăşte munca, pe care o impozitează ca pe jocurile de noroc.

Astfel, în anul care tocmai a trecut, deficitul bugetar atinge un nou record: 25,9 miliarde de lei. E o sumă colosală, nu avem cum să ne dăm seama de asta decât dacă o comparăm.

Cheltuielile pentru salariile bugetarilor cresc cel mai mult, +25.5% mai mult decât anul trecut la 11 luni. Asistența socială crește cu 12% față de anul trecut. Dobânzile pe care ajungem să le plătim cresc și ele cu 25.3% și ajung la 12.2 miliarde de lei.

Cheltuielile statului au crescut în 11 luni cu fabuloasa sumă de 49.1 miliarde de lei. Este colosal. După doar 11 luni suntem aproape la limita maximă de 3%.

Toate asigurările că finanțele țării sunt sub control au fost minciuni.

Tactica PSD-ALDE a fost să explodeze cheltuielile statului după care să ne impună taxe mai mari pentru a echilibra bugetul pe care tot ei l-au dezechilibrat. Vor forța contribuabilii români să strângă cureaua și să plătească și mai multe taxe. În final nu vor fi făcut decât o imensă redistribuție de resurse de la privat către sistemul de stat.

Acum înțelegem de ce nu avem încă buget pentru 2019. Pentru că datele pe care Ministerul finanțelor ar fi trebuit să le prezinte la acel buget arătau atât de rău încât n-au vrut să le facă publice. N-au vrut să admită dezastrul. De aceea au și întârziat cu prezentarea cifrelor execuției (care în mod normal apărea pe 25 ale lunii, deși PSD nu prea mai ține cont de asta).

Ce se va întâmpla acum? Vom avea un minister al finanțelor care va folosi absolut toate trucurile ca să nu facă plăți în decembrie ca să încerce să se încadreze în limita de deficit. Foarte probabil nu vor reuși. Sunt deja la 2.74% din PIB (față de 1.19% anul trecut la 11 luni). Așa că vom depăși limita de deficit.

Ce ne vor spune atunci? La cum i-am văzut până acum, se vor preface că nu e nicio problemă. Ba chiar ne vor explica cât de bine e să cheltui bani pe care nu-i ai și să mai îndatorezi și câteva generații pentru a plăti pensii și salarii. Probabil că vor acuza și Uniunea Europeană că e rea cu limita ei de 3% deficit. Ne vor spune că e chiar bine să depășești 3% deficit.

Știți care e partea cea mai tristă? Că 2018 n-a fost nici măcar an electoral. Următorii doi ani sunt.

Fotografia postată de Nicolae Coman.


Fotografia postată de Nicolae Coman.

Fotografia postată de Nicolae Coman.

Dragnea este tot mai încolţit de Justiţie (vezi şi “Disperare, numele tău e Dragnea!“), fiind acuzat nu numai de presa română:
Liviu Dragnea anchetat în Brazilia pentru portocale

ci şi de cea braziliană:
Líder político romeno é investigado por compra de imóveis em praia cearense
Acelaşi Dragnea e patronul politic al premierului Viorica Dăncilă, pe care a trimis-o mai întâi în Parlamentul European, unde timp de nouă ani s-a remarcat prin tăcere, apoi a propus-o în ianuarie premier pentru că era sigur că aceasta îi va fi loială şi va urma să semneze ordonanța de amnistie și grațiere, care l-ar salva pe șeful său politic de pușcărie.

Vezi şi:

Radiografia financiară a corupției: Cât ne costă și cum ne lovește în buzunare2. Centenarul
(Înapoi la Cuprins)

Despre acesta am scris aici:
Centenarul unei țări triste, dar pline de humor

3. Mitingul cu japca
(Înapoi la Cuprins)
Deşi, în mod normal, o manifestaţie reprezintă opoziţia sau societatea civilă (care îşi exprimă eventualele nemulţumiri), un miting comandat de clasa politică aflată la putere nu poate avea nimic democratic. Au participat în special bătrâni, asistaţi social şi angajaţi ai primăriilor PSD, ceea ce a dat manifestării un aer deprimant. La aceasta s-a adăugat discursurile oficialităţilor care şi-au plictisit alegătorii cu tot felul de promisiuni şi teorii ale conspiraţiilor.

La fel de penibile au fost şi urmările mitingului (atât la figurat, cât şi la propriu): “Ce a rămas în urma mitingului PSD“.4. Ţara care îşi calcă oamenii în picioare
(Înapoi la Cuprins)
10 august a fost momentul care a demonstrat lumii că actuala clasă politică e dispusă să folosească şi forţa împotriva propriului popor şi că România a făcut cale-ntoarsă din drumul său spre civilizaţie.
➤ Țara care-și calcă oamenii în picioare: https://www.youtube.com/watch?v=OF4fu3BS_Vc&feature=youtu.be
➤ Protestul din 10 august cu intervenția brutală a jandarmilor: https://www.facebook.com/viceromania/videos/2146801915344085/
➤ Copii gazaţi: https://www.facebook.com/ifackingloveromania/videos/266233440677412/
➤ Maiorul de jandarmi Dumitru Cristian Ion Alexandru:
https://www.facebook.com/rezist.tv/videos/2018857041738810/
➤ Videoclipul Simonei Callas: https://www.facebook.com/simona.callas.9/videos/2183106898568195/

Unii politicieni de la vârf au avut reacţii lamentabile în legătură cu mitingul diasporei:
➤ “Declaratie socanta a unui primar PSD : „Nici eu, si nici colegii mei din PSD nu ne temem de capsunari, lopatari, curve, pesti, hoti sau faimoasele BADANTE care spala mosii la fund!”
➤ “Cristian Bîrdac, consilier în Guvernul României, despre protestul diasporei: „Trebuiau mitraliaţi, nu stropiţi cu apă“
➤ “Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, către protestatari: Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă CĂLCĂM în picioare
➤ “Directorul Filarmonicii “Oltenia”: Mamele cu copii la proteste merită „măcar un glonț în cap!”

Vezi şi: “Pulanul poPULIst al PSD-ului“, “De ce M**E PSD?5. Contrareforma Bisericii Ortodoxe
(Înapoi la Cuprins)
În acest an, s-a confirmat încă o dată aforismul lui Einstein: ”Două lucruri sunt infinite în lumea asta: Universul şi prostia umană şi nu sunt sigur în legătură cu Universul.”

Cât de nebun poţi să fii ca, într-un oraş cu 5.000 de locuitori (care nu are nici creşă de stat, nici grădiniţă, policlinică sau azil de bătrâni), să îţi doreşti o catedrală?!
Catedrală care să coste 800.000 de euro+ donaţii (după unele surse, peste un milion de euro).
Iar oamenii să spună că investiţia e bună (!!!):

https://www.facebook.com/eusuntdumnezeu/videos/739017459516076/

Vezi şi: “1,66 preoţi/km la inaugurarea unui drum“.

Un referendum inutil

Vezi: “Referendumul Lăcustelor Negre şi al Ciumei Roşii

Propaganda pentru Referendum a atins cote penibile:
Propaganda pentru referendum la Catedrala Sf. Ilie din Sectorul 3

… în condiţiile în care unii preoţi au luat-0 razna, detalii aici, vezi şi videoclipul:

Mizeria bolşevică a Coaliţiei pentru Familie

Pe 6 şi 7 octombrie a avut loc aşa-numitul “Referendumul de modificare a articolului 48 din Constituția României“.

O primă controversă a fost generată de forma buletinului de vot:

Fotografia postată de Nicolae Coman.

Referendumul a scos la iveală şi alte mizerii şi neajunsuri, multe din ele deja cunoscute, dar nu exprimate clar în spaţiul public.
S-a dovedit (pentru a câta oară?) că religia şi credinţa, ajunse în spaţiul public creează ură şi agresivitate, vezi Cruciadele, Inchiziţia, Războaiele ”Sfinte”, Jihadul etc.
A sosit timpul ca acestea să se retragă în spaţiul privat al fiecăruia dintre noi şi să fie înlocuite de apelul la gândire şi argumente raţionale, critice.
Înainte de a se erija în apărătoarea moralităţii, Coaliţia pentru Familie ar trebui să-şi lămurească problemele interne, mai ales că este acuzată de colaborarea cu forţele pro-ruse:
Operația ”Coaliția pentru Familie”. Ce legături au SIE și KGB

Şi fiindcă am vorbit de Inchiziţie, iată cum arată feţele unor inchizitori obosiţi, frustraţi că au luat ţeapă. Îmi imaginez ce zâmbete sadice ar fi afişat asemenea personaje acum vreo jumătate de mileniu dacă eu mă zbăteam în flăcările rugului, în cuiele unor scaune sau pe alte instrumente de tortură pentru că nu aş fi fost de acord cu nebunia lor fanatică:
https://www.facebook.com/prodocensmedia/videos/298694917630076/

În Ialomiţa: “Enoriași pedepsiți pentru că n-au votat

Vezi şi “Eşecul referendumului pentru familia tradiţională

Să râdem cu ”indiferendumul”

Dezastrul referendumului (mai bine i-am zice ”indiferendum”) a stârnit ironia internauţilor.
Am realizat aici o antologie a celor mai reuşite comentarii şi pe acestă cale mulţumesc celor care le-au realizat!


Inaugurarea Catedralei

Pe 25 noiembrie peste 40.000 de oameni au participat la sfințirea Catedralei Mântuirii.
6. Preluarea preşedinţiei Consilului UE
(Înapoi la Cuprins)
România își începe președinția pe o notă glamouroasă…

Ca în fiecare an, va avea loc, la începutul președinției UE a României, pe 27-28 ianuarie, Conferința Secretarilor Generali ai Parlamentelor Europene.

La Viena, în fața reprezentanților celorlalte 27 de parlamente din UE, vor expune acolo “Dimensiunea Parlamentară a Președinției Române a Consiliului UE” următoarele doamne:

— Silvia Mihalcea, Secretară Generală a Camerei Deputaţilor

— Izabela Chencian, Secretară Generală a Senatului.

Nu e vreun cancan aici, doar informații tehnice. Nici măcar nu am intrat în detalii cum ar fi că prima, Silvia Mihalcea (dreapta în foto), s-a remarcat până acum doar prin faptul că a fost acompaniatoarea secretarului general al PSD Marian Neacșu la nunta feciorului lui Dragnea, sau că mai e cunoscută drept “fata lui Hrebenciuc” (“fata” nu în sens de “fiică”, desigur).

Măcar văd europenii că avem femei în funcții de înaltă răspundere, inclusiv în fruntea guvernului.

Vezi şi: “Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, are „dubii” privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia Consiliului UE7. Retrospectiva scandalurilor de pe plaiul românesc
(Înapoi la Cuprins)

Anul 2018 a început în forță chiar din luna ianuarie cu cel mai delicios scandal din online-ul românesc, Maurice Munteanu vs Macaz, cauzat de un pahar de gin prost. Intins pe câteva zile lumea a tăbărât fără milă în ring, unde s-au spus vorbe grele. Preotul care s-a masturbat la clasă a fost și el subiect intens în ianuarie, iar polițistul pedofil a fost și el urmărit cu sufletul la gură tot în perioada aia.

În februarie situația era deja alta, cu scandalul de la Muzeul Țăranului Român, la întreruperea unor filme gay de către homofobi, iar povestea asta nu voia să moară oricât încercai să o sufoci, s-a rostogolit mai bine de două săptămâni. În paralel, tot în februarie la Focșani, Coaliția pentru Familie a blocat o conferință a unor liceeni pentru că era cu un invitat transgender. Dan Negru nu s-a lăsat mai prejos și a zis că “Touch Me Not” not nu e un film bun, lucru de neiertat pentru internetul românesc în februarie.

Martie am umplut-o cu dezbaterea copii vs copchii. Aprilie a adus cu sine glumele grobiene ale celor de la Times New Roman cu privire la Irinuca Dragnea, urmate de o amendă la CNCD. Tot în aprilie am reușit prin forța magică a internetului să o văduvim pe Olivia Steer, celebră anti-vaccinistă, de un premiu de la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate.

Prin mai ne-am satisfăcut toți văzând meciul dintre Dan Alexe și Dobrovolski la Radio Guerilla, radio despre care am aflat în septembrie că are numai ascultători deștepți și bogați. Ilie Năstase încătușat ne-a ținut ocupați câteva zile din mai, aceeași lună în care ne-am hlizit de propria viață când am constatat că suntem atât de săraci că nu ne permitem un kil de cireșe și am aflat de la Dăncilă că Pristina e capitala Muntenegrului.

Iulie a adus cu sine ejectarea lui Dragoș Bucurenci dintr-o emisiune creștină de la Realitatea TV, la pauză. Tot în iulie am reușit împreună să falimentăm librăriile Alexandria pentru niște clipuri creștin-ortodoxe și cu patria mamă. Luna nu se putea încheia fără tradiționalul, anualul scandal “Untoldexploatează voluntarii.

August a fost o lună plină, când haita “political corectness” a reușit să ucidă în fașă ideea unui tur al Pieței Obor, că legumele sunt de cumpărat, nu de admirat, iar Elena Udrea a rupt netul cu burta ei de gravidă pe coperta “Viva“. Să nu uităm, evident, câtă energie am pus în MU**PSD (vezi şi “De ce M**E PSD?“) și cum ne-am scuipat reciproc pe tema protestului diasporei, iar Dragnea ne-a aruncat o poveste cu asasinii de la Hilton. Am reușit să măcelărim împreună pagina de facebook a Poliției Române, într-un gest de solidaritate fără asemănare de la 1918 încoace.

În septembrie i-am arătat lui Dan Bittman ce înseamnă să fii artist adevărat, adică nu cânți la pesedeu.

Membrii USR au cunoscut din plin scandalul anul acesta, fiind bătuți de primari de localități în campania lor de asanare a clasei politice, înjurați prin parlament și alte năzbâtii. Evident, telefoanele au fost mereu prezente, iar NOI am putut comenta în voie care a dat-o mai bine.

În septembrie pesediștii au binevoit să publice date medicale despre un protestatar rezist, lucru absolut mizerabil care a încins spiritele.

Septembrie și octombrie au fost luni pline de scandaluri cu referendumul pentru familie, de la evacuarea Vice de la o conferință de presă a Coaliției pentru Familie, la madam Săcrieru versus Ursulean, bannere cu homosexuali hoți prin țară (vezi şi “Mitropolitul cu limuzină de 63.000 de euro își sperie enoriașii: ”Dacă nu veniți la referendum, ne vor lua și copiii noștri, pentru că ei nu pot face copii”“).

Pe final de an să nu uităm de scandalul Dezarticulat vs Gorzo care ne-a ținut electrizați de curiozitate.

În rest, am avut scandaluri cu așa zișii asistați social, care sunt în continuare carne de tun, am avut scandaluri politice de tot soiul și ne-am agitat pentru multe alte teme.8. Aspecte pozitive
(Înapoi la Cuprins)
Una dintre marile realizări ale anului este primul spital de oncologie pediatrică din România. Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu (fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă) au reuşit să strângă donaţii substanţiale şi le felicităm pe această cale!

Şi să felicităm şi publicaţiile online de mai jos pentru contribuţia adusă consolidării democraţiei:

➤ “Recorder” (jurnalism făcut pentru cititori şi nu pentru interese obscure)
➤ “Rise Project” (comunitate de jurnaliști, programatori și activiști. Investigăm crima organizată și corupția care afectează România și țările din regiune)
➤ “PressOne Romania” (publicaţie online dedicată cititorilor care caută subiecte de interes naţional bine documentate, scrise curat şi ilustrate frumos)
➤ “G4Media” (organizaţie non-profit al cărei scop este imbunatăţirea şi modernizarea sistemului democratic în România)
➤ “Ziariştii – Platforma jurnaliştilor liberi
➤ “Centrul de Investigatii Media – “Follow the Money!”
➤ “Centrul pentru Jurnalism Independent
➤ “DoR (Decât o Revistă) – Povești spuse cu grijă
➤ “Freedom House România – PressHub
➤ “Casa Jurnalistului
➤ ”Să fie lumină” (investigaţii şi reportaje despre cultele din România)


9. Diverse
(Înapoi la Cuprins)
➤ În anul care a trecut s-a împlinit un secol de la naşterea lui Ceauşescu, prilej cu care am scris:
Nicolae Ceaușescu – dictator sau patriot?

➤ “În timp ce ne vizita prim-ministrul Japoniei, noi schimbam premierul“; vezi şi “Reacţii ironice pe Facebook
➤ Din cauza ineficientei administrări guvernamentale, pesta porcină africană a obligat o mare parte din români să-şi sacrifice porcii. Cred că trebuia omorâţi oamenii, nu porcii: “Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că omul este cel care răspândeşte pesta porcină
➤ Cazul poliţistului pedofil: “Suspectul de pedofilie din Capitală e polițist. A fost prins și a recunoscut fapta“, “Reacţii ironice pe Facebook
➤ “Sputnik România Moldova o propune pe Viorica Dăncilă pentru titlul de Omul Politic Român al Anului Centenarului

Mai mult, rușii de la Sputnik (adversarii propagandiști ai Vestului) au făcut un top al jurnaliștilor de „calitate” (din punctul lor de vedere!) din România (vezi “Clasamentul presei: cei mai buni ziariști și realizatori TV ai anului 2018“):
Răzvan Savaliuc (Luju.ro);
Mihai Gâdea (Antena 3);
Victor Ciutacu (România TV);
Dan Andronic (Evenimentul Zilei);
Bogdan Chirieac (DC News);
Val Vâlcu (DC News).

Acum, nu pot să nu mă întreb: se va face și o gală? Se vor împărți premii în ruble sau copeici de colecție numismatică? Ce treabă au cei de la Sputnik să facă astfel de topuri? Noi nu eram în NATO și Uniunea Europeană?
➤ Când țara e de căcat la propriu, nu la figurat:
Panglică tăiată la toaletă. Imaginile care au stârnit hohote pe Facebook au fost şterse
➤ Spectacol lamentabil de Ziua Copilului: “Ziua copiilor şi tumbele acestora în faţa politicienilor
Guvernul Dăncilă a reușit să o dea jos pe Laura Codruța Kovesi, coșmarul PSD din fruntea DNA, cu toată opoziția președintelui Iohannis sau a societății civile.
➤ Un edil dâmbovițean s-a declarat singur cetățean de onoare: “Am vorbit cu primarul PSD care s-a făcut singur cetățean de onoare și a plâns la decernare
➤”Firea vs. Dragnea sau ”Războiul celor două roze PSD”
Ambasada Rusiei în România a postat pe Facebook un text în care spune că toate afirmațiile că Armata Roșie s-a dedat la jafuri și violuri după august 1944 sunt niște manipulări ale propagandei anti-rusești: “Monarhie vs. Bolşevism”
➤ La jumătatea lui decembrie, la Consiliul Naţional al PSD, Dragnea ţine un discurs-maraton în care exprimă disperarea unui om încolţit de justiţie:
După ce am ascultat discursul lui Dragnea, am înțeles de ce o să ne ducem dracului
➤ Eveniment neplăcut pentru bucureştenii sectorului 3. În urma unei avarii la RADET…
188 de blocuri din sectorul 3 au rămas fără căldură şi apă caldă
➤ Un scandal în lumea presei: jurnaliştii Doru Buşcu, Bogdan Chirieac, Marius Ghilezan şi sociologii Marius Pieleanu şi Mirel Palada (şi alţii) au fost plătiţi de PSD cu bani grei:
Caracatița „jurnaliștilor” și „analiștilor” plătiți de PSD cu 10 milioane de lei din bani publici
➤ La sfârşit de an, încercarea PSD de a subordona Armata s-a soldat cu eşec. Mai mult, refuzul lui Iohannis de a accepta propunerea celor de la guvernare pentru şeful Statului Major al Armatei este urmat de încercarea de a bloca publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ prezidenţial:
Armata este a Romaniei nu a PSD-ALDE

Alte articole
➤”Sacrificarea României a început în 2018
➤ “Tu mai ai motive să crezi în România în 2019?
➤ “30 de momente din România lui 2018, pe care nu trebuie să le uiți niciodată
Fenomene astronomice în anul 2019
Cele mai populare comunităţi de fani pe Facebook, după numărul acestora
➤ “Tot ce ți-a făcut PSD în 2018, de la A la Z
➤ “Retrospectivă LGBT 2018
➤ “Votați Omul Anului 2018 în România!
➤ Vezi şi Retrospectiva anului 2017.

Au decedat în acest an (în ordine cronologică): Dolores O’Riordan (solista de la ”The Cranberries”), senatorul Attila Verestóy, istoricul Neagu Djuvara, fizicianul Richard Edward Taylor (laureat Nobel), fizicianul Stephen Hawking, prezentatorul radio-TV Andrei Gheorghe, actriţele Aimée Iacobescu, Carmen Stănescu, cântăreaţa Ionela Prodan, istoricul Dinu C. Giurescu, generalul Constantin Olteanu (fost primar al Capitalei comuniste), disidenta anticomunistă Doina Cornea, comentatorul sportiv Cristian Țopescu, regizorul Lucian Pintilie, academicianul Mircea Malița, deputata Hildegard Puwak, cântăreţii Alexandru Jula şi Maria Butaciu, fizicianul Burton Richter (laureat Nobel), taragotistul Dumitru Fărcaș, cântăreaţa americană Aretha Franklin, Kofi Annan (fost secretar ONU, laureat Nobel), actorul Burt Reynolds, inginerul britanic Charles Kao (laureat Nobel), cântăreţul francez Charles Aznavour, fizicianul Leon Max Lederman (laureat Nobel), cântăreaţa spaniolă Montserrat Caballé, biologul american Thomas A. Steitz (laureat Nobel), chimistul japonez Osamu Shimomura (laureat Nobel), fotbalistul Ilie Balaci, chimistul britanic Aaron Klug (laureat Nobel), politicianul George H. W. Bush (fost preşedinte SUA).
10. Evenimente externe
(Înapoi la Cuprins)

➤ Anul 2018 fost desemnat Anul European al Patrimoniului Cultural de către Consiliul UE.
➤ Pe 6 februarie, SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume.
➤ 5 martie: “Întâlnire istorică. Liderul Coreei de Nord şi cel al Coreei de Sud au dat mâna la graniţa dintre cele două state

➤ 23 aprilie: în urma valului de proteste începute la 12 aprilie, având ca temă fraudarea alegerilor (parcă sună cunoscut!):
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Armenian_protests
… premierul armean, Serj Sargsyan, a demisionat:
https://www.digi24.ro/…/premierul-armean-serj-sargsyan-a-de…

Cum totul trebuie să poarte un nume, hashtag-ul mişcării de protest a fost #MerzhirSerzhin (ceva de genul “alungă-l pe Serj”, în armeană: ՄերժիրՍերժին):
https://www.facebook.com/hashtag/merzhirserzhin…

➤12 mai: Cântăreaţa israeliană Netta Barzilai Eurovisionul. Cântecul este ”Toy”, are accente electropop (cântăreaţa a studiat muzica electronică la ”Rimon School of Music” din Tel Aviv) şi ritmuri africane (Netta a locuit patru ani cu familia în Nigeria).
Versurile din refren ”I’m not your toy (Not your toy)/ You stupid boy (Stupid boy)” sugerează că piesa se înscrie în mişcarea #MeToo, devenind un adevărat imn al mişcării:
http://wiwibloggs.com/…/israel-netta-barzilais-toy-…/219378/

➤ 25 septembrie: cercetătorii au descoperit vestigiile celei mai mari păsări existente vreodată (Pasărea-elefant, care putea ajunge până la 800 kg!)
➤ 17 noiembrie: se declanşează în Franţa Mişcarea Vestelor Galbene.
11. Încheiere
(Înapoi la Cuprins)
Pentru că România a ajuns pe butuci din cauza corupţiei şi a hoţiei generalizate, umilit de o clasă politică infectă, nu pot să urez un an nou plin de bucurii, decât atunci când voi vedea pedepsiţi pe toţi cei care au produs acest dezastru.
Acestora din urmă le urez ”la mulţi ani” de închisoare, cu executare!

https://www.youtube.com/watch?v=NO8jmYk5dnE

Vă doresc un an 2019 mai bun, mai prosper!
Paginile blogului nicolae-coman.ro

Nou! Dicţionare ilustrative în: engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, olandeză, suedeză, latină.

Pagina principalăRegele Mihai și mizeria clasei politice contemporaneIstorie universalăStatul paralel regalRămas bun, Majestate!Retrospectiva anului 2017CuriozităţiCălătorie până în anul 2050Cele mai rapide trenuri din 2017Eminescu şi ştiinţaNicolae Ceaușescu – dictator sau patriot?”Sabaton” – o lecție de istorie în stil power metalŞapte secole de la moartea lui Mircea cel BătrânStatistici FacebookUn secol de la moartea lui Gustav KlimtJoseph Fourier și efectul de serăIon Creangă – reformator didactic și religiosNoi suntem urmași ai RomeiMedicină și șarlatanie100 de ani de la moartea lui DelavranceaUn secol de la moartea lui CoșbucTrei secole de la naşterea Mariei Gaetana AgnesiFormaţia “Scorpions” sau arta efemeruluiZiua copiilor şi tumbele acestora în faţa politicienilor2 iunie – Ziua Națională a ItalieiSuedia, ţara politicienilor fără privilegii4 Iulie – Ziua Statelor Unite ale AmericiiDespre numere trapezoidaleTransilvania – o mică Europă dincolo de CarpațiPulanul poPULIst al PSD-uluiCeauşescu – floarea cu care nu se face Primăvara de la Praga?Firea vs. Dragnea sau ”Războiul celor două roze PSD”Referendumul Lăcustelor Negre şi al Ciumei RoşiiEşecul referendumului pentru familia tradiţională145 de ani de la naşterea lui Gheorghe ŢiţeicaViitor de aur ţara noastră areIliescu – coşmarul repetat al istorieiCum nu poți lua Nobelul fiind femeieCum aţi petrecut de cutremur?Sex şi agonie (arta lui Schiele)Apollinaire – sunetul cuvintelor ce nu pot fi rostiteCentenarul unei țări triste, dar pline de humorUnde se duc banii noştri, când se duc?Discursul lui Dragnea sau Apogeul maşinii politice manipulatoare22 Decembrie sau Fals eseu despre libertateDe ce nu pot fi mai bun?Monarhie vs. BolşevismRetrospectiva anului 2018Civilizaţie vs. ţopârlănieFreamătul eminescian al bastoanelor de cauciucZiua UNIRII sau Ziua URINII?Unica soluţie este… evoluţieInternetul care nu dă de pomanăAutoCADScufundarea navei PSDValenţele universale ale arteiSă fie lumină!Cel care a creat o nouă lumeCiuma Neagră ortodoxăPSD – ascensiunea şi decăderea unui mitNu vă lăsaţi manipulaţi!Ce treabă are Papa cu România? – Dar ce treabă are ortodoxia cu România?Harta culturală a lumiiFals eseu despre prostieCând sataniştii vor spitale, nu catedrale23 august sau Jocul Marilor PuteriLingvistică pesedistă sau „O nouă spârcâială a Diareei Roşii”NecredincioasaNe-am săturat!!!Evanghelia după BulaiDe ce (nu) poţi face sex la serviciu?Veniţi de luaţi coronavirus!Fetişul linguriţei de împărtăşanieDivide et imperaNebunia (dez)organizată a religieiMisoginism contemporanMegaproiecte ale anului 2021