POZIŢIA MISIONARULUI
sau
ALLAHU AKBARU sub altă formă

POZIŢIA MISIONARULUI
sau
ALLAHU AKBARU sub altă formă

După ce a dovedit că se poate radicaliza destul de uşor pentru un non-subiect…

https://dilemaveche.ro/sectiune/dilemablog/biserica-in-vremea-coronavirusului-630286.html

Kamasutra ortodox
«Poziția misionarului», un lapsus duhovnicesc…
Patriarhia ia act de faptul că preotul Visarion Alexa “a recunoscut fapta incriminată», dar ține să precizeze (neremarcând comicul involuntar al «poziției» în acest context) și care e «poziția Bisericii, poziția creștină». Ei bine, «poziția creștină» este, potrivit comunicatului, că: — «Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui.»
Cum ar veni: rămânem pe poziții.

Poziția cu lumina stinsă și plapuma pe cap.
Patrafirul, vă rog. Patrafirul pe cap.
… tot mai bine la noi la catolici cu separeul din lemn perforat, nu e loc de asemenea incidente măcar la spovedanie.

Se iartă totul, dar nu pentru toți. A mai zis înalt preasforăitorul Bănescu în același comunicat: “Este esențial să nu uităm că nădejdea prea mare în mila lui Dumnezeu, dar mai ales deznădejdea cu privire la mântuirea noastră sunt două dintre păcatele pe care le putem comite periculos de ușor împotriva Duhului Sfânt.”
Adică păcătoșii de rând nu trebuie să aibă pretenții exagerate de la milostivul și iertătorul tată ceresc. Trebuie să fii prieten bun cu El deja ca să treacă cu vederea pipăiturile în strană.

ai nu e venin, e ipocrizie, d-l Alexa e unul din ultraconservatorii susținători ai familiei tradiționale, ori fiind un cruciat al luptei pentru valorile promovate de biserică și ortodoxism, adică virtuțile creștine derivate din cele 10 porunci și care sunt de bază pentru imaginea pe care ne-o vinde, ori, tu te dedai la dedulce cu o enoriașă, ce înțelegem noi de aici ? Ai călcat strâmb ori ești un ipocrit care una spune și alta face. De aici și umorul situației. Primul pas să se vindece de ce ?

Religia doar aparent promovează moralitatea, în realitatea scoate ce este mai rău din om. Nu trebuie decât să vă uitați – neutru și obiectiv, fără părtinire (dacă puteți) – la sarabanda urii promovată de adepții cultelor din România, ortodocși și neoprotestanți deopotrivă. Nicicând nu a mai fost așa ceva în România. Ura pe care o declașșează religia în mintea unui om e înspăimântătoare. Eu n-am auzit de ”Războaiele ateiste”, sau ”Masacre în numele ateismului” dar în numele religiei este suficient să ne gândim la cruciade, Inchiziţie, Jihad şi alte războaie ”sfinte”.

Patriarhul Kiril

Patriarhul Kiril îi cheama pe rusi la arme. El susține mobilizarea decretată de Putin, în ciuda faptului că un cap al Bisericii ar trebui să militeze pentru pace, nu pentru război: “Dacă îți dai viața pentru țara, vei fi cu Dumnezeu”.

Doar ca nu-si dau viata pentru tara, ci pentru o sleahta de despoti lunatici. Daca vor sa-si dea viata pentru tara, trebuie sa iasa in strada cu miile si sa ocupe Kremlinul.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbit.ly%2F3UtPsK9%3Ffbclid%3DIwAR1yuaNcFdyQ-3ms34GBVh62T8UCQeuPs5JXGsymX704lzxtVPNGkgkCZH4&h=AT0k0ATS4vnFhNp5NT49WeLO9EDQhtbJvdOYNrCF6Gqv-GiP34YuXtLfgumYLPDZU-ajgHFpSmfId6f_plZUMwC_gPrjpvFro2Cnz59Ipct9ZSUqexbXhRQwRBDCEXoGNQ&__tn__=-UK-R&c[0]=AT0vPqPsBXxICq-JuhBcvDaFdNjU8wJHxHJ3sePVGAdxvTTmQFs49yZ1aUARCuMycjfrzPTdXld9BMxVkZoxmDwN981RE2OeP-D6QMMWMgwOVUhpHet6N0JQg-tpMVLn5UiRDqGTtWu2WeXTF4n0ScaAQZi6sg5L8XMs7hJh5tOehD-ujaGgDwNOar7Fvu0GTsBoqDv731Nxug

31 de persoane au fost ucise în Iran în timpul protestelor din ultimele zile. Protestele au început după ce poliția de a Teheran a arestat, bătut și ucis o femeie sub acuzația că i se vedea puțin părul ieșit din hijab.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fnewsweek.ro%2Finternational%2Fvideo-violente-fara-margini-in-iran-protestatarii-se-bat-cu-mainile-goale-pentru-libertate%3Ffbclid%3DIwAR1OryGjjAllfkpXYcnqRcOnyO5i4GZvna6TWHOtrQURtl98tYAYFUlSKW8&h=AT2RYDN9vT9Y1L-mLBFcuCvxggtho1QQyOttOtnEeXkn4mym7_Qh5rb3ZhBlhtHaHbyL5bHEd-M3rN_xgAkaFsNRD90KCz9mvANZWAyXhkc7uQppDdl8ZHZORMHX_wCvgw&__tn__=R]-R&c[0]=AT0yHimFINjMFMQBDONJmi0kcu6KcV-fzvnL6_d2R5MhnUoGVdsQhRbKgmDSZoL4PZgTb6GGWDH7T_MmVRK7DDVGkr3VsYhd59Pbb_EZziGhNsSgQutXxd4nzkzMNp_24PPJkaPz2SLOCelqaUvTdQgCJmybpBD_iA1QNFhh2nxVDHLR_g

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Famp%2Fs%2Fenglish.alarabiya.net%2Famp%2FNews%2Fworld%2F2022%2F09%2F21%2FWoman-in-Italy-cuts-hair-off-in-protest-over-Mahsa-Amini-s-death-after-hijab-arrest%3Ffbclid%3DIwAR2kMxOMBYbe8e2U-TK3M-nOCqXblyQnw2HuZSDq-HCc9kxz6r4FWtVlqKs&h=AT1_y8YvXL0XaY8WdqzGMy6iWDV0Jm5qcT4aDxZJ0GSld5UGCP1JUpSjm5SImd8I42vNVlVRabptIGLPC2v58OuJh3_EmQg_sGLow7ZvcPd_6qjjfSv6AFyriIQMBc1gdA&__tn__=R]-R&c[0]=AT0yHimFINjMFMQBDONJmi0kcu6KcV-fzvnL6_d2R5MhnUoGVdsQhRbKgmDSZoL4PZgTb6GGWDH7T_MmVRK7DDVGkr3VsYhd59Pbb_EZziGhNsSgQutXxd4nzkzMNp_24PPJkaPz2SLOCelqaUvTdQgCJmybpBD_iA1QNFhh2nxVDHLR_g

întelegeti de ce a fost ucisa acea femeie? Pentru ca nu purta valul conform legii. De aici si concluzia postarii: ca fiecare ar trebui sa decida cum se poate imbraca PENTRU CA fiecare e stapan pe propriul corp, PENTRU CA religia nu trebuie sa intervina in politica, PENTRU CA (bineinteles) omul are dreptul la viata, PENTRU CA…
Doar ziceam – concluzia are legatura cu subiectul. Haine – corp – stapan pe propriul corp.
Dreptul la viata include dreptul de a fi stapan pe propriul corp. Pentru ca daca nu esti, in speta de fata – daca nu te imbraci cum cere legea, risti sa fii omorata.

Într-adevăr, ca multe alte religii, creştinismul este plin de dispreţ la adresa femeii:
“Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci sa stea în tăcere.” ( Timotei 2:11-12)
“22. Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului,
23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.
24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul. ” (Efeseni 5: 22-24)
“34. Că în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea.
“20. Iar dacă cele spuse vor fi adevărate şi nu se va găsi feciorie la fată,
21. Atunci fata să fie adusă la uşa casei tatălui ei şi locuitorii cetăţii ei să o ucidă cu pietre şi să o omoare, pentru că a făcut lucru de ruşine în Israel, desfrânându-se în casa tatălui sau. Şi aşa să stârpeşti răul din mijlocul tău.” (Deuteronomul 22: 20-21)
“17. Ucideţi dar toţi copiii de parte bărbătească şi toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideţi-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut bărbat, lasaţi-le pe toate vii pentru voi.” (Numerii 31: 17-18)
O mostră abjectă de misoginism ortodox avem aici:
…iar în spaţiul islamic: